Balkansiad, Bursa’ya Ticari Ataşe İstedi

Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği, BALKANSİAD, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov ve Bulgaristan Bursa Konsolosu Evgeni Vasilev’i ağırladı.BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin...

Balkansiad, Bursa’ya Ticari Ataşe İstedi
banner98
Balkan Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği, BALKANSİAD, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov ve Bulgaristan Bursa Konsolosu Evgeni Vasilev’i ağırladı.
BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda BALKANSİAD’ın Balkanlara yönelik projeleri ve hedefleri Bulgar bürokratlarla paylaşıldı. BALKANSİAD olarak Türkiye ile Balkanlar arasında hem ekonomik hem de kültürel bir köprü vazifesi gördüklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, “Balkanlarda önemli ekonomi zirveleri düzenliyoruz. Bunlardan birini 3-6 Eylül tarihleri arasında Bulgaristan’da iki farklı şehirde Bulgaristan Ticaret Odası ile birlikte 4 Eylül’de Filibe, 5 Eylül’de Sofya’da olacak şekilde gerçekleştireceğiz. Bu ekonomi zirvesinde sizin de katkılarınızı bekliyoruz. 2015 yılı içinde Balkan fuarı ve Balkan haftası organizasyonlarını düzenleyeceğiz. Bu organizasyonda da Bulgaristan’ın yerini almasını istiyoruz” dedi.
“BURSA’YA TİCARİ ATAŞE İSTİYORUZ”
Bursa’nın Balkanlara ihracatta ikinci sırada yer aldığını ve bu açından Balkanlar için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Aytuğ Onur, “Bulgaristan açısından Bursa ilk sıradadır çünkü karşılıklı iş potansiyeli en yüksek olan şehirdir. Bu açıdan İstanbul’da bulunan iki ticari ataşenin birinin Bursa’da olması gerektiğini düşünüyoruz ki burada konsolosluğa tahsis edilen binada ataşelik için de bir bölüm bulunuyor. Bursa’da Bulgaristan ile iş yapma potansiyeli olan firmaların yoğunluğu bunu gereklilik haline getiriyor” şeklinde konuştu. Aytuğ Onur, toplantıda ayrıca BALKANSİAD’ın planladığı diğer projeler hakkında da bilgi verdi.
“İŞ BİRLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ”
Kendisine gösterilen konukseverliğe teşekkür eden Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, iş birliği sağlanması için elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunun altını çizerek, “Balkanlar genelinde Bulgaristan özelinde BALKANSİAD önemli çalışmalara imza atmış durumda. Hem aynı coğrafyada bulunan hem de kültürel olarak birbirine benzeyen toplumlarımızın ekonomik olarak da etkileşim içinde olması son derece önemlidir. Bulgaristan bu açından Balkan ülkeleri arasında olduğu kadar Avrupa Birliği ülkeleri arasından da önemli fırsatlar sunan bir ülkedir. Örneğin bizde vergi oranı yüzde 10 seviyelerindedir. Ayrıca Bulgaristan yabancı yatırımcıya AB kriterleri kapsamında devlet garantisi sunmaktadır. İstanbul’daki iki ticari ataşemizden biri ayın belli bir döneminde Bursa’ya gelebilir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0