Bakan Çavuşoğlu Ulu Şehir Standında

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda “Ulu şehir Bursa” standını ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu Ulu Şehir Standında
banner98
 Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu’na Bursa’nın önümüzdeki dönemde turizm hedefleri hakkında bilgiler verilirken, özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirasına üyeliği ile Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne Türkiye’den ilk ve tek üye olmasına vurgu yapıldı. Daha sonra UNESCO somut olmayan kültür mirasımız Hacivat - Karagöz gösterisini ilgi ile izleyen Bakan Çavuşoğlu, valilik standında görev alanlar ile yaptıkları çalışmalar ve tanıtımlar hakkında bilgi aldı.
Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada Bursa’nın iki ayrı standını ziyaret ettiğini ve ilin iki stantla fuara katılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, bunun diğer illere de örnek olmasını diledi. Bursa’nın bütün dinamikleri ile Berlin’de temsilinin Bursa’nın tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, hemşerisi ve okul arkadaşı Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile de karşılaşmaktan mutlu olduğunu açıkladı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ve Turizm Tanıtma Birliği Encümeni A. Necati Demir’in de hazır bulunduğu ziyarette, Bakan Çavuşoğlu’na kaligrafi sanatçısı tarafından “Bakan Çavuşoğlu” yazılı levha ve İznik çinisi hediye edildi.
Bakan Çavuşoğlu’nun Bursa standını ziyaretinde kendisine T.C. Berlin Büyükelçisi, Berlin Başkonsolosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı, Turizm Tanıtma Genel Müdürü, Berlin Kültür Turizm Ataşesi ile Dışişleri ve Kültür Turizm Bakanlığından yetkililer eşlik etti.
Fuarı ziyarete gelen tur operatörleri, “Ulu Şehir Bursa” standında gösteri yapan Hacivat ve Karagöz’e büyük ilgi gösterdi. Tur operatörleri Hacivat ve Karagöz’e eşlik etti.
4 Martta kapılarını açan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı 8 Mart’ta kapanıyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0