banner102

AYSEL OKUMUŞ, BURSA İL KADIN KOLLARI BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Okumuş: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin planlı, programlı bir çalışmayla iktidar olacağına inancım tam”

AYSEL OKUMUŞ, BURSA İL KADIN KOLLARI BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları’nın 14 Mart günü gerçekleşecek ve 322 delegenin oy kullanacağı kongresinde aday sayısı 3’e yükseldi. Sara Mızrak ve Vildan Özkula’nın ardından, Aysel Okumuş da başkan adaylığını İl binasında düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

KARACA: “KADINLAR PARTİMİZİN LOKOMOTİFİ”

Basın açıklamasına katılan İl Başkanı İsmet Karaca, partiiçi demokrasinin en iyi yaşatıldığı siyasi organizasyonun Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu vurguladığı açış konuşmasında, kadınların CHP’de lokomotif görevini üstlendiğinin altını çizerek, “Ne zaman sahaya insek kadınlar hep en ön safta yer aldı. Bu ülke CHP ile umut tazeledi, umudumuzu büyüttük. Parti içindeki bu rekabet ortamı, sandık kapandığı an bitecek ve hep birlikte el ele yürümeye devam edeceğiz” dedi.

OKUMUŞ’TAN İDLİB ŞEHİTLERİNE SAYGI

Konuşmasına İdlib’de şehit olan Mehmetçiklerimizi rahmetle anarak başlayan Kadın Kolları İl Başkan Adayı Aysel okumuş, “Her acıyı kadınlar çeker. Kadın bu kanın içinde babasız, eşsiz, kardeşsiz, evlatsız kalır” dedi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Okumuş, sözlerine şöyle devam etti:

“Her geçen gün baskı, şiddet ve korku bataklığına saplanmaktayız. Daha da ürkütücü olan, biz kadınlar, katmerli bir şekilde erkek egemen anlayışın, ırkçı, tutucu, yobaz, cinsiyetçi baskısıyla karşı karşıyayız. Bizi kendi kimliğimizden çıkarıp, kamusal alandan çekip, sadece ‘hamur yoğuran, çocuk doğuran’ bir meta haline getirmek isteyen zihniyetle karşı karşıyayız. Her gün, işlenen bir kadın cinayetiyle birlikte bir canımızı kara toprağa vermekteyiz. Çocuk yaştaki kızlarımız töre evliliklerine kurban edilmekte ve Çağdaş Cumhuriyet kazanımları yerle yeksan edilmektedir. Bütün bu baskı ve zulme karşı örgütümüz CHP'nin önderliğinde örgütlü bir şekilde mücadele ediyor ve direniyoruz. Mücadelemiz hayatın her alanında devam ediyor.”

Okumuş, kadınlar olarak; adaletsizliğe karşı adaleti ve hukukun üstünlüğünü, şiddete ve savaşa karşı barışı, totaliter rejime karşı demokratik parlamenter rejimi, baskı ve sömürüye karşı özgürlük ve adil paylaşımı, yaşanabilir bir çevreyi, gerici ve çağ dışı eğitim yerine laik ve çağcıl bir eğitim sistemini savuduklarını belirterek, “İnşa edene kadar toplumsal mücadelenin en önünde, en kararlı, en cesur bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

OKUMUŞ: “bu mücadeleyi mutlaka KAZANACAĞIZ”

“Biz, Cumhuriyeti kuran bir örgütlü gücün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadrolarıyız; Halide Onbaşıların, Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Şerife Bacıların, Halime Çavuşların Tayyar Rahimelerin ve Çete Emir Ayşelerin, emperyalizme karşı bağımsızlık savaşı vermiş ve kazanmış Mustafa Kemal'in kızlarıyız” diyen Aysel Okumuş sözlerini şöyle tamamladı:

“Gün, omuz omuza verme günüdür. Gün, tek yürek olma günüdür. Gün, Cumhuriyet'e sahip çıkma günüdür. Bütün bu düşüncelerle, bir kadın, bir öğretmen, bir çevre aktivisti olarak ve de yıllardır CHP'de sürdürdüğüm örgütlü mücadelede kazandığım deneyimlerimle, sürdürdüğümüz mücadeleyi kazanmak, kazanamadığımız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı almak, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmak için planlı, programlı bir çalışmayla başarılı olacağımıza olan inancım tamdır. Bu inançla CHP Bursa Kadın Kolları Başkanlığı'na adayım.”

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0