Artvin , Bursa'ya taşınıyor

Bursa’da 4 gün sürecek olan Artvin günlerinde Artvin’in öne çıkan güzellikleri ve kültürel değerleri tanıtılacak.

Artvin , Bursa'ya taşınıyor
banner98
 Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Suat Özkan, Bursa’da 600 bin civarında Artvinlinin yaşadığını belirterek, “Bu 600 bin Artvinlinin doğmuş olduğu şehirde, Artvin bölgesinde yaşamış olduğu kültürü bu kentte bir sonraki nesillere aktarma anlamında federasyon olarak bir aracıyız. Bizden sonra gelecek nesillere aynı şekilde kültürlerini aktarmaları gerekiyor. Giyimi kuşamıyla, yaşamıyla, oyunuyla, türküsüyle bunları anlatmamız gerekiyor” dedi.
Artvin kültürünü Bursalılara anlatmak için Artvin Günleri etkinliği düzenlediklerini ifade eden Özkan, “Bu etkinliğin tanıtımında gerek TGRT, gerek Nakkaş Grubu, Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu'muz, Artvin Vakfı'mız, Dünya Artvinliler Federasyonu ve ARSİAD ile birlikte ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz Artvin Günleri etkinliğimiz, 21-22-23-24 Mayıs tarihlerinde Yıldırım Belediyesi önü Ahmet Taner Kışlalı Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. İnşallah bu kültürlerimizi en güzel şekilde sunarız” diye konuştu.

200 BİNE YAKIN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
Bursa’da geleneksel hale getirmek istedikleri Artvin Günleri’nde amaçlarının Artvin kültürünü Bursa’da yaşayan insanlara anlatmak olduğuna vurgu yapan Suat Özkan, “Kültürlerimizle inşallah ülkemizin daha güzel günler yaşayacağına inanıyoruz. Biz bu etkinliklerimizle birleştirici bir görev üstleniyoruz. 4 gün sürecek etkinliğimiz kapsamında Bursalı ve Artvinli sanatçıların sahne alacağı konserler vereceğiz. Konserler haricinde özel eğlencelerimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Bursa’da yaşayan Artvinlilerin yöre yemeklerine, giysilerine, kültürüne özlem duyduğunu da kaydeden Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Etkinliklerin yapılacağı alanda Nakkaş Grubu alışveriş stantları hazırladı. Bursa’da yaşayan ve Artvin’den gelen hemşehrilerimiz stantlar aldılar. Artvin’de ne kadar üreticilik ve çeşitlilik olduğunu Bursalılar gelip görsünler. Artvin’in tüm kültürü, yemekleri, giysileri ve değerlerini orada sergileyeceğiz. 4 gün sürecek etkinlik boyunca 200 bine yakın bir katılım bekliyoruz.”
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0