“Artık Kadrolu Çalışanlarımızsınız“

Belediye Başkanı Alper Taban, 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçişleri tamamlanan İnegöl Belediyesi personeliyle buluştu. Yeni sürecin hayırlı olmasını dileyen Taban, “Artık taşeron diye benim de söylerken imtina ettiğim, rahatsız olduğum bir ifade olmayacak. Artık bundan sonra kadrolu çalışanlarımızsınız” dedi.

“Artık Kadrolu Çalışanlarımızsınız“
banner98
 24 Aralık 2017 tarihinde yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ülke genelinde tüm taşeron çalışanların kadroya geçiş süreci, 2 Nisan 2018 tarihinde tamamlandı. Ülke genelinde yaklaşık 900 bin kişinin kadroya alınmasıyla sonuçlanan süreçte; İnegöl Belediyesi’nde de 510 personelin kadroya geçişi yapıldı. 19 personelle ilgili de güvenlik incelemesinin sürdüğü, birkaç gün içerisinde olumsuz bir sonuç gelmemesi durumunda toplamda 529 kişinin kadroya geçişlerinin tamamlanacağı ifade edildi.

BAŞKAN KADROYA GEÇEN PERSONELLE BULUŞTU
Kadroya geçiş sürecinin tamamlanmasının ardından, Belediye Başkanı Alper Taban dün Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde taşerondan kadroya geçen personelle bir araya geldi. 17.30’da gerçekleştirilen buluşmada, Başkan Taban kadrolu personele hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kürsüden personele hitaben bir konuşma yapan Başkan Taban, “Bugün sizlerle bir araya gelelim istedik. Çalışma sistemimizle ilgili bir takım değişiklikler oluyor. Sizler de muhakkak takip ediyorsunuzdur. Burada birden fazla amaca ulaşalım diye sizlerle bir araya gelmek istedik. Samimi bir toplantı olmasını arzu ettim. Hem geldiğimiz süreçle ilgili sizleri bilgilendirelim, özellikle taşeron dediğimiz kadrolarla ilgili dönüşümden bahsedelim, ardından da aklımızdan geçenleri, hedeflerimizi ve sizlerden beklediklerimizi paylaşalım istedik” dedi.

BAZI BELİRSİZLİKLER SÜRÜYOR
“Biz çok büyük bir aileyiz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, “Yaklaşık 530 kişilik bir taşeron kadromuz vardı. Malumunuz 2 Ocak tarihinde başlayan bir süreç var. Onun öncesinde 24 Aralık tarihinde bir KHK yayınlandı ve hükümetimizin başlattığı çalışmalar, daha önce verilen sözler vardı. Bunların yerine getiriliyor olması bizleri de mutlu ediyor. Tabi süreçle ilgili bazı belirsizliklerin devam ediyor olması, süreç içerisinde ne olacak bu tür sorulara biz de çok fazla maruz kalıyoruz. Bazılarını cevaplıyoruz, bazılarını cevaplayamıyoruz. Belirsizlik olarak devam eden bazı konular da var. Bu süreç 2 Nisan’da tamamlandı. Nitekim kurumumuzda 529 arkadaşımız bizimle devam ediyor. Ancak 19 arkadaşımızın henüz güvenlik soruşturması sonuçları elimize ulaşmadı. Olumsuz bir sonuç gelmediği takdirde 529 arkadaşımız kadroya geçmiş olacak. Kadro için imtihana girmeye hak kazanan 530 arkadaşımız vardı. Bir arkadaşımız sınava girmedi. O da benim ekibimdeydi. Başka bir sınava girip kazandığı için katılmadı. Muhakkak bu süreci sizler de takip ettiniz. İyi niyetimizden şüpheniz olmadığını düşünüyorum. Samimiyetle, gayretle bu kuruma hizmet eden arkadaşlarımızı tabi ki koruyup kollamak zorundayız” diye konuştu.

“ARTIK TAŞERON YOK, KADROLU ÇALIŞANLARIMIZSINIZ”
Başkan Taban, artık taşeron diye bir ifade olmadığını da vurgulayarak; “Bizim için değerlisiniz. İnegöl Belediyesi şehrinin en güçlü kurumlarından biri. Bu da sizlerin sayesinde gerçekleşiyor. Öncelikle bu geçişin hepinize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Artık taşeron diye benim de söylerken imtina ettiğim, rahatsız olduğum bir ifade olmayacak. Artık bundan sonra kadrolu çalışanlarımızsınız. Güzel de oldu. En azından mevcut yapı içerisinde olması gereken de buydu. Hükümetimiz de en güzel şekilde bu süreci tamamladı. Belki hepinizin beklediği bir sondu ama bundan sonra işimize dört elle sarılmamız lazım. Kurumun idarecisi olarak en çok çalışması gereken benim. Ama sizlerden de azami gayret bekliyorum” şeklinde konuştu.

FİKİRLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR
Konuşmasında taşerondan kadroya geçişin haricinde İnegöl Belediyesi’nde yaşanan Başkanlık değişimi ve yeni sürece ilişkin de konuşan Taban, henüz 5 aylık bir Başkan olarak hedeflerini de personeli ile paylaştı. İşleyişte değişiklikler olduğuna dikkat çeken Taban, personel için oluşturulan Fikir Gölü projesinden de söz etti. İnegöl Belediyesi personelinin fikirlerine, görüş ve önerilerine, yönlendirici ifadelerine ihtiyaçları olduğunu kaydeden Başkan Taban; “Bizler yönetici olabiliriz. Ama asıl işi yapan sizlersiniz. Sizler kadar bazı konulara hakim olamayız. Bu yüzden sizlerle birlikte bu şehri yönetmek istiyoruz. Bizlere fikir ve görüşlerinizi iletin. Herkesin fikrine saygı duyuyoruz. Sizlerden bu desteği de bekliyoruz” dedi.

Buluşma, personelle toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2018, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0