“Artık kadın eli değmeli“

Yerel Seçimlerin sayılı kadın aday adaylarından biri olan AK Parti Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Gülten Kapıcıoğlu, Manşetx gazetesine iddialı açıklamalar yaptı.

“Artık kadın eli değmeli“
banner98
Yerel Seçimlerin sayılı kadın aday adaylarından biri olan AK Parti Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Gülten Kapıcıoğlu, Manşetx gazetesine iddialı açıklamalar yaptı. Mudanya’nın artık genç bir başkana ihtiyacı olduğunu söyleyen Kapıcı, “Ben Allah’tan korkan birisiyim. Bunun için kayırmacılığın önüne geçeceğiz” dedi.

"KAYIRMACILIK OLMAYACAK"
Yolsuzluk konusunda değerlendirmelerde bulunan Gülten Kapıcıoğlu, “Belediye başkanı, orkestra şefi gibidir. Hem şehirde yaşayan insanı hem de oradaki bürokratları ve belediyenin içindeki meclisi, orada yaşayan herkesi doğru tınıyla orada yaşatması gereken kişi… Belediye başkanı budur. Belediye başkanı, şehrin anahtarını elinde tutan ve ‘Ben ol dedim oldu’ diyen biri değildir. Bu, orta çağdan kalma bir bakış açısıdır. Yavaş yavaş değişecek. Kayırmacılığın önüne geçeceğiz. Ben ve benim gibiler taşın altına elimizi koyacağız. Ben taşın altına elimi sokuyorum şu anda. Burada birbirimizin paçasından çekerek Mudanya’ya kimse katkı sağlamaz. Bir yerde yaşamaktan çok, o yeri tanımak daha önemlidir” açıklamasını yaptı.

"ALLAH KORKUM VAR"
AK Parti Mudanya Belediye Başkan Aday Adayı Kapıcıoğlu, belediye başkanlığı ile ilgili düşüncelerini ifade ederken “Siz nasıl bakarsanız işler öyle şekillenir. İşin başında oturan kişi olaya kendi egosunu tatmin etmek bazında bakarsa bütün sistem ona göre değişir. Ya da o kişi, işi para kazanmaya yönelik düşünürse sistem ona göre şekillenir. Ben, Allah korkusu olan biriyim ve bunun en önemli etken olduğunu düşünüyorum. Hak almadan hak yemeden ortaya bir şey çıkarmak gerekiyor. Hukuki süreçlere girmiş konular var. Allah herkesi ıslah etsin. Bu ehliyetle alakalı bir iştir. Ben tek başıma bunu yapmayacağım. Sağlam bir ekip mutlaka olmalı” dedi.

"MUDANYA İÇİN ENDİŞE DUYUYORUM"
Siyaseti toplumsal bir görevi olarak gördüğünü de belirten Kapıcıoğlu, “Eğer toplum görevi olarak böyle bir fırsatta verilirse bu fırsatı sonuna kadar değerlendiririm. Bu yol herhangi bir yol değil. İlla ki birileri sevinecek, birileri de üzülecektir. Birileri paçanızdan aşağı çekmeye çalışacaktır. Mudanya’nın artık gençleşmesi lazım. Mudanya’ya teknik biri lazım. Mudanya’da yapılması gerekenler yapılmadığı gibi, hep geriye doğru bir grafik oluştu. Bu üzücü tabi. Mimar olarak yıllardır Mudanya için endişe duyarım. Hak ettiği yere gelmemiş. Hatta hor kullanılmış bir yer olarak görülüyor” diye konuştu.

"DÜZGÜN BİRŞEY YAPILMADI"
Mudanya’nın gereken hizmeti alamadığını dile getiren Kapıcıoğlu, “1992’den beri Mudanya’dayız. Biz, insan ilişkilerini iyi tutmayı önemsediğimiz için her zaman herkesle aramız iyi olmuştur. Mudanya senelerdir 2 kişi arasında dönüyor. Böyle bir profili var maalesef… Düzgün bir şeyler de maalesef yapılamadı. Mudanya, hem kendisi adına stratejik önemi olan bir yer hem de Bursa için önemli bir yer” ifadelerini kullandı.

"KARAKAŞIMIZA BAKILMAZ"
Gülten Kapıcıoğlu, Mudanya’nın farklı özellikleri olduğunu da kaydederek “Tarihi yapısı, önemli tarihi kalıntıları var. Havası ve denizi Marmara’nın diğer sahillerinden daha temiz. Ayrıca Bursa’nın İstanbul’a bakan yüzü… 2023 kent vizyonu çalışmasında da bulundum. Kentsel Dönüşüm İzleme Komisyonu’nda da bulundum. Yoğun bir çalışma dönemi geçirdik. Bunlar benim de konularım olduğu için bir taraftan oradaki eksikler benim verilerimle ölçüldü. Yani aday adaylığı noktasına gelinceye kadar kimse kimseyi karı kaşı kara gözü için bu noktaya sokmaz” diye konuştu.

"ARTIK KADIN ELİ DEĞMELİ"
Makam-mevki kaygısının olmadığını da söyleyen Gülten Kapıcıoğlu, “Benim özelliklerimle Mudanya’nın eksikleri çok örtüşüyor. Mudanya’nın genç birine ihtiyacı var. 2009 yılından beri yapılan anketlerde zaten bu çıkıyor. Mudanya’nın artık gençleşmesi lazım. Maalesef ada parselleme üzerine bölünerek kurulan bir yer. Olmaması gereken bir şey. Bu da benim konum… Aday olmamadaki diğer bir neden ise Mudanya’ya kadın eli değmesinin gerekmesi. Kadının bakış açısı biraz daha farklı. Erkek yüzeysel bakar her şeye, kadın ise derin görür. Mudanya’da biraz daha derine inmesi lazım o anlamda. Kadının gözüyle bakmamız lazım. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman Gülten Kapıcıoğlu iyi bir aday oluyor. Burada artık iş ‘ben’ olmaktan çıktı. Bizim için önemli olan AK Parti’nin kazanması” dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2013, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0