Arınç: ‘Kimin işine yaradığına bakın’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanlığındaki güvenlik toplantısının illegal kaydının erişime sokulmasından sadece Suriye rejimi, El Kaide ve IŞİD’in istifade ettiğini belirterek, "Kimin işine yaradığını bilirseniz kimin yaptığını aynı adreste bulabilirsiniz" dedi.

Arınç: ‘Kimin işine yaradığına bakın’
banner98

Bursa’da gazeticilerle buluşan Arınç, gündemi değerlendirdi. Bugüne kadar Başbakan, bakanlar ve kişilerin hedef alındığını hatırlatan Arınç, "Bugüne kadar olan buydu. Bugün devlete bir ihanet var. Açıkça casusluk var, en gizli kalması gereken bilgi. Türk bayrağının dalgalandığı uluslararası anlaşmalarla korunan Türk Toprağı’na tecavüzün nasıl önleneceği konuşulurken, ortam dinlemesiyle bu görüşme dinleniyor. Hangi ülke veya istihbarat grubu yaptıysa alçaktır. Şu anda adres verecek durumda değilim. Youtube yasaklandı. RTÜK Kanunu’ndaki yetkimi kullandım. Milli güvenliği ihlal eden durum karşısında geçici yasak getiriliyor. Bu yürürlüğe girdi. Bazı köşe yazarları, milletini seven gerçekten doğru şeyler yazmış ve söylemiş. Ana muhalefet lideri ve bazıları; söz konusu Suriye olunca Esad’a bağlılıklarını ceplerine koymuşlar onun adına konuşuyorlar.

Buradaki konuşma gerçekse, bundan ve bunun erişime sokulmasından yayına verilmesinden sadece Suriye istifade eder, rejim, El Kaide, IŞİD istifade eder. İçeriğini bildiğim için söylüyorum. Mahir Kaynak eski bir istihbaratçıdır. Bir olay olduğu zaman çok kısa mantıkla düşüneceksiniz, kimin işine yarar? demiştir. Kimin işine yaradığını bilirseniz kimin yaptığını aynı adresle bulabilirsiniz. Bu işleri kimlerin tezgahladığını açıkça bulabilirsiniz. Suriye, uçağımızı düşürdü. Top mermileriyle, balistik füzelerle Viranşehir, Akçakale, Ceylanpınar’ı bombaladı. Onlarca insan öldü. Angajman kurallarını değiştirip cevap verdik. Önce helikopter uçaklarını düşürdük. Bütün bunları ulaslararası hukuk çerçevesinde yaptık. Bu konuşma bizim planlarımızı deşifre eder. Seçenekleri deşifre eder, rejimin istifade edeceği açıklama haline gelir" diye konuştu.

"DEVLETİN BEKASI MESELESİ"
Bu tür konuların Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç’ın meselesi değil devletin bekası meselesi olduğunu kaydeden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herşeyi bir tarafa atarak devletin güvenliğine aykırı yayın yapmak suçtur, alçaklık ve cinayettir demesi gerekenler, "Youtube’a neden erişim engellendi. Bırakın herkes bilsin" demektedir. Bu hangi akla ve mantığa sığar. Taktirlerinize bırakıyorum. Bu seçimlerde adaylar ve projeleri elbette konuşuldu, ama biraz gölgede kaldı. Hükümet ölçeğinde veya ana muhalefet siyasi partiler arasında küfür yarışına döndü, Hakaret yarışına döndü. Halkın kafası karıştı. Herkes nedir, nedendir. bunları araştırmaya başladı. Önümüzdeki seçim elbeltte arzu ettiklerine kavuşamayacaklar. Bu Başbakan itibar kaybetmeli, sendelemeli, hükümet gitmeli" diyorlar. Başarısız olurlarsa Cumhurbaşkanı seçimini yaptırmayız. 2015 seçimlerinde bu hükümetten kurtulmuş oluruz. Yalan dolan iftira ile bugüne kadar usulleri boşa çıktığı için, yapmakla erişemediklerine bu yöntemle ulaşacaklarını zannediyorlar. Halkın sağduyusu Başbakana sevgisi meydanlara tüm Türkiye’de yansımıştır."

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0