Anadolu imamhatipden yabancı dil desteği

MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İmam Hatip proje okullarında klasik yöntem yerine yeni öğretim metot ve teknikler uygulanarak yabancı dil öğretilmesi hedeflendiğini söyledi.

Anadolu imamhatipden yabancı dil desteği
banner98
 Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantısına MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’nın yanı sıra çok sayıda görevlide hazır bulundu. Proje kapsamında eğitim veren imam hatip okullarında gerçekleştirilen uygulamalar değerlendirilirken, yabancı dil eğitiminin önemine vurgu yapan Nazif Yılmaz, “Ortadoğu ve İslam ülkeleriyle sağlıklı iletişim kurmak ve Avrupa ülkeleriyle entegrasyonu sağlamak için yabancı dile ihtiyaç var. Bu nedenle proje kapsamında eğitim veren okullarımızın hazırlık sınıflarında klasik yöntem yerine yeni öğretim metot ve teknikler uygulanarak yabancı dil öğretilmesini hedefliyoruz" dedi.
Proje okullarının sadece dil okulları olarak değerlendirilmemesi gerektiğini de belirten Nazif Yılmaz, “Gerçekleştirdiğimiz uygulamalarımızla imam hatip okullarımızın eğitim kalitelerini daha ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Fen ve sosyal bilimler alanlarında da başarılı olan öğrencilerimiz, imam hatip okullarımızda dilini de dinini de ilmini de öğreniyorlar” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen toplantıda proje okullarında gerçekleştirilen uygulamalar değerlendirildi. Toplantıda ayrıca öğretim ve yöntem teknikleri, sınav uygulamaları, zümreler, ortak müfredat takibi, ders materyalleri, dil eğitim kampları, ortak sınavlar gibi konular görüşüldü.
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0