banner102

Altıparmak Camii Yenileniyor

Bursa’da 550 yıl önce Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii, Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasın tekrar canlandırılması çalışmaları kapsamında ayağa kaldırılıyor.

Altıparmak Camii Yenileniyor
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bulunduğu semte adını veren Altıparmak Camii’nde sürdürülen tadilatı yerinde inceledi. Büyükşehir bürokratlarının da katıldığı inceleme gezisinde, iç ve dış tadilatı tamamlanma aşamasına gelen caminin durumu hakkında Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan bilgiler alan Başkan Altepe, Bursa’da kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması konusundaki faaliyetlerin hızla devam ettiğini söyledi. ilk dönem Osmanlı eserlerinden han, hamam, cami, tekke, şifahane, köprüler ve sivil mimari yapıların büyük kısmının yenilendiğini hatırlatan Başkan Altepe, sonuç olarak Bursa’nın tekrar yaşayan canlı bir tarih şehri olma yolunda hızla mesafe kat ettiğini vurguladı.
Başkan Altepe, Bursa’da tarihi ve kültürel mirasın canlandırılması rapiyihre tarihi camilere büyük önem verdiklerini söyledi. Bundan 550 yıl önce zamanın tüccarı Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan ve inşa edildiği günden bu yana hizmet veren Altıparmak Camii’nin de belirlenen hedefler doğrultusunda yenilendiğini ifade eden Başkan Altepe, “Altıparmak Camii, 1470 yılında dönemin tüccarı Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılmış. Bulunduğu semte de adını vermiş. Bu cami, o zamandan bu yana hizmet veriyor. Bizler de caminin aslına uygun olarak yenilenmesi, buluşma mekanı olarak Bursa’ya kazandırılması çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürüyoruz. Burası yenilendiğinde Bursa, yaşayan canlı bir tarih şehri olma yolunda bir önemli adım daha atmış olacak” dedi.
Altepe, avluda bulunan bir binayı yıktıklarını, abdest alma mekanlarıyla birlikte avlu düzenlemelerinin sil baştan yapıldığını vurguladı. Cami bahçesinin tüm hazireleriyle birlikte zemin kaplamasına tabi tutulacağını, ilave alanlarla birlikte cemaat için güzel bir atmosferin yakalanacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Özellikle bu camiye gelen vatandaşlarımız dışarıda namaz kılmasın. Hem hazireleri düzenleyelim, hem de camimiz her yönüyle ayağa kalksın istedik. Altıparmak semtimize yakışır hale gelsin istiyoruz. Bu eseri yapan Hoca Mehmet Altıparmak’ın ruhu şad olsun. Altıparmak’a, insanımıza şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0