ALİNUR AKTAŞ MUHTARLARLA TOPLANTI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi'nin tüm Daire Başkanları ve Şube Müdürleri, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti il başkan yardımcısı Bülent Temelli, İlçe yönetim kurulu üyesi Fahrettin Uludağ, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve Orhangazi Belediyesi Daire müdürleri ile birlikte Orhangazi'nin 31 Mahallesinin muhtarları ile 2018 yılı planlama toplantısını gerçekleştirdi.

ALİNUR AKTAŞ MUHTARLARLA TOPLANTI
banner98
 Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önceden de planlanan çalışmalar ve kendisinin bizzat muhtarlarla birlikte yaptığı değerlendirme toplantısında ele alınan tüm hizmetlerin 2018 yılı içinde hayata geçirileceğini ifade etti. İlçelere yönelik değerlendirme toplantısı kapsamında Orhangazi’de muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir’in ‘yatırımlarıyla’ ilçenin değerini artıracağını söyledi. Muhtarlarla kahvaltılı toplantıda buluşan Başkan Aktaş, hızla gelişen bir bölge olan Orhangazi’nin Büyükşehir’in desteğiyle bundan böyle daha etkin hizmetler alacağını söyledi. Belirlenen hedef doğrultusunda ekibiyle birlikte aralıksız çalıştıklarını kaydeden Başkan Aktaş, Bursa’da çıtayı bir bütün olarak daha yukarılara taşımayı planladıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere yönelik değerlendirme toplantıları sürüyor. Son olarak Orhangazi’de muhtarların görüş ve taleplerini dinleyen Başkan Aktaş, ilçede devam eden yatırımlar hakkında bilgilendirmede bulundu. Muhtarların mahallelerindeki sıkıntıları tek tek dile getirdiği toplantıda; ağırlıklı olarak altyapı, ulaşım ve sulama konuları gündeme geldi.

Samimi bir şekilde çalışıyoruz;
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve geldikten kısa süre sonra 17 ilçeyi seri şekilde taradıklarını, muhtarlar ve belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. İlçeleri tek tek gezerek halkı dinlediklerini anlatan Başkan Aktaş, sonuç odaklı çalışmayı ‘hayat felsefesi’ olarak gördüklerini, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi tebliğ edildiği günden bu yana ekibiyle birlikte gece gündüz
koşturduğunu belirtti. İnsanın bulunduğu yerde sıkıntıların olabileceğini fakat bunu mazeret olarak görmediklerini dile getiren Başkan Alinur Aktaş, Bursada güzel işler yapıldığını, çıtayı daha yukarılara çıkarmak istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesinden tüm kesimlerin yüksek beklentileri olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, "Bursa'nın menfaati için herkesle her konuyu konuşup istişare edebiliriz. İletişimi sağlıklı şekilde götürenler, bu işte başarılı olur. Ekibimizle birlikte bizler de samimi şekilde çalışıyoruz. İki konuya önem veriyorum. Birincisi verilen sözün mutlaka yerine getirilmesidir. Vatandaştan gelen konuyu takibe almalı ve süreç hakkında kesin bilgiler vermeliyiz. İkincisi önceliklere ağırlık verilmesidir. Bizler 2018 ilan ettik. Asli ihtiyaçları öncelikli kabul ediyoruz. Ulaşım konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz dedi. Orhangazi ilçesinin avantajları olan bir bölge olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, Orhangazi hızla gelişiyor.


Bursa, Yalova ve İstanbul’a yakınlığı, kültür ve turizm konusunda sahip olduğu değerler bir avantajdır. Burada daha güzel işler yapılacağına inanıyorum. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Her şey hayal kurmakla başlar. Hayal kurmak gerekir. Elimizdeki imkanlar nispetinde hayallerimizi gerçekleştirmek istiyoruz diye konuştu. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, 2014 yılı itibariyle Büyükşehir sınırlarına girdiklerini, adaptasyon sürecini sıkıntısız gidermek için çalıştıklarını anlattı. Başkan Aktaş’ın çözüm odaklı çalışma üslubunun ellerini rahatlattığını söyleyen Çağlayan, Orhangazi, birçok önemli sıkıntısını çözmüş bir ilçedir. Kısa zamanda yılların birikmiş sıkıntılarını birden ortadan kaldırmak zordur. Sınırların genişlemesi ve bütçe darlığından, bazı meseleleri ilerleyen zamanda çözüme kavuşturmak için planlamalar yapıldı. Birçok problem, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyemizin yatırım programıyla çözülecektir şeklinde konuştu. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Temelli ise Büyükşehir Yasası’nın ilçelere getirdiği avantajlardan bahsederek, ‘Bütünşehir’ anlayışla en ücra köşelere bile hizmetin sağlıklı ve hızlı şekilde ulaştırılacağını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş toplantıda 31 mahallenin muhtarlarını tek tek dinleyip talepleri not etti ve 2018 yılında yapılacak tüm çalışmaları muhtarlarla paylaştı. AK Parti Orhangazi İlçe Başkan Yardımcısı Fahrettin Uludağın da hazır bulunduğu toplantıya;
belediye bürokratları, meclis üyeleri, AK Parti ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0