banner101

Aile Oluyoruz Projesi final yaptı

Aile Oluyoruz Projesi final yaptı -Bursa Kent Konseyi’nin destek verdiği SOMER’in hayata geçirdiği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü’nün hibe verdiği ‘Aile Oluyoruz’ Projesi düzenlenen "Yeni Nesil Ebeveyn- Çocuk İlişkisi" söyleşisi ile sona erdi.

Aile Oluyoruz Projesi final yaptı
 BURSA – Bursa Kent Konseyi’nin destekleriyle Sosyal Politikalar Merkezi Derneği’nin (SOMER) sürdürdüğü ‘Aile Oluyoruz’ projesi ile ilk kez hamilelik sürecinde olan 20 ile 40 yaş arasındaki 50 anne adayı ve eşlerine, normal doğumun avantajları, aile içi iletişim ve ebeveyn olma konularında bilgiler verildi.

Bursa Kent Konseyi’nin destek verdiği SOMER’in hayata geçirdiği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü’nün hibe verdiği ‘Aile Oluyoruz’ projesi düzenlenen "Yeni Nesil Ebeveyn- Çocuk İlişkisi" söyleşi ile sona erdi. Programa Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen, Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü İbrahim Karaman, SOMER Genel Sekreteri Başak Saygı Şahin, proje ortakları, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar, Bursa’da hayatın her alanına dokunmaya çalıştıklarını, daha güzel toplum oluşturulmasına katkı sunmak için çabaladıklarını söyledi. Bir projeyi daha başarı ile tamamladıklarını ifade eden Başlar, “Bugün güzel ve anlamlı bir projeyi sonlandırdığımız için içimiz ne kadar buruksa bu çalışmanın yeni projeler için fikir ateşini tetikleyeceği için o kadarda heyecanlıyız. Her bir iyi proje kendinden öncekileri kapsamalı, kendinden sonra gelecek projelere ışık tutmalı, yol göstermelidir. ‘Aile Oluyoruz’ projesinin yazım aşamasından bugünlere kadar emeği olan herkese, çalışma arkadaşlarıma, eğitmenlerimize ve her daim yanımızda olan İl Dernekler Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa Kent Konseyi bünyesinde kurulan Sivil Toplum ve Projeler Ofisi sayesinde derneklere çeşitli konularda destek olduklarını anlatan Başlar, 2017 yılı içerisinde derneklerle beraber yazdıkları 3 farklı projenin 2 bakanlıktan hibe aldığını ifade etti.

Dernekler İl Müdürü Osman Dikmen, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin en önemli temel taşlarından biri olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı olarak 7-8 yılı aşkın bir süredir derneklere hibe sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Dikmen, “Bursa’da şu ana kadar 40’a yakın proje kabul edildi ve bu projelere hibeler verildi. İşte SOMER’de bunlardan bir tanesi. Ve SOMER’in ilk projesi de değil. Daha önceleri de yaptıkları projeler var. Her proje bitişi yeni başlangıçlardır ve bizlerde SOMER’den yeni proje teklifleri bekliyoruz” dedi.

SOMER Genel Sekreteri ve Aile Oluyoruz Projesi Koordinatörü Başak Saygı Şahin ise, proje faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından “Yeni Nesil Ebeveyn- Çocuk İlişkisi”  konulu söyleşine geçildi. Sağlıklı gebelik ve doğum süreçleri hakkında bilgi veren doğum koçu Nevit Yeğit, sağlıklı nesiller için normal doğumun gerekliliğini anlattı. Sezeryan oranlarındaki sorumluluğun sadece doktorlarda yada anne adaylarında olmadığını tüm aile bireylerini ilgilendirdiğini söyleyen Yeğit, anne adaylarına destek olunması gerektiğini söyledi.

Bağlanma ve çocuk ile ebeveyn ilişkileri konusunda bilgi veren psikolog Sümeyra Altan, Dünya Sağlık Örgütü’nün 1950 yıllardaki uygulamalarından, değişim süreçlerinden ve çocukların ebeveynlere bağlılıklarının önemlerinden bahsetti. 
Son konuşmacı uzman psikolog Serap Şimşek ise aile içi iletişim konusunda bilgiler verdi.

Programın sonunda ise proje ortakları ile eğitmenlere teşekkür belgesi takdim edildi.
 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0