banner101

Ahududu Kilo Kaybını Artırıyor

Ahududu ile zayıflamak özellikle yaza girerken fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için doğal zayıflama yöntemlerinin başında geliyor.

Ahududu Kilo Kaybını Artırıyor
 Sağlık açısından pek çok faydası olan şifalı bitklilerden bir tanesi ahududur. Frambuaz olarak da bilinen ve eşsiz bir lezzete sahip olan ahududunun yararları da oldukça fazladır. Bu değerli besinin içeriğinde,Folik Asit,A vitamini,B6 vitamini,B 1 vitamini,B 2 vitamini,C vitamini ve E vitamini bulunmaktadır.Ayrıca içeriğinde potasyum,protein,lif,sodyum,demir,magnezyum mevcuttur.

 

Ahududunun faydalarından bahsedecek olursak; vücutta biriken toksin maddeleri dışarı atar, kanı temizler, bademcik ve göz iltihaplarına yararlıdır. Ateş düşürücü etkiye sahip olan bu besin, bu faydası nedeniyle ateşli hastalıklara iyi gelir. Kansızlık ve verem hastalıklarına karşı düşmandır. Böbrek ve şeker hastalığı olanlar taze tüketmelidir. Yalnız mide ülseri olanlar bu besinden uzak durmalılar.

 

Ahududunun en önemli faydasından biri de kilo kaybını artırmasıdır.Bu nedenle kilolarından kurtulmak isteyenlerin baş meyvesi olmalıdır.Adiponektin hormonunu düzenleyen ahududu vücutta glikoz ve yağ asitlerini dengeliyor. Metabolizmayı hızlandırarak hızlı yağ yakını da hızlandırıyor.Yurt dışında yapılan araştırmalar sonucunda da kırmızı ahududulardan elde edilen enzimler,inanılmaz yağ yakma özellikleri gösterdi. Bu nedenle de uzmanlar tarafından "yeni yağ yakan meyve" olarak kabul gördü. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir. 

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0