banner102

Adliye Personelinden Kan Bağışı

İnegöl'de, adliye personeli kan bağışladı.

Adliye Personelinden Kan Bağışı
 İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kızılay iş birliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Başsavcı Osman Köse, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç ile hakim ve savcıların yanı sıra bütün adliye personeli kan verdi. Adliye personelinden 25 ünite kan toplandı.
Bursa Kızılay Kan Merkezi'nden Dr. Tanzu Çavuş, İnegöllülerin kan bağışına rağbet gösterdiğini belirterek, “Bugün de adliye çalışanlarımızdan kan aldık. Kan maalesef üretilemeyen tek ilaçtır. Yegane kaynağı insandır. Kana ihtiyacı olan insanların kan temin edilmediğinde ölüm riski vardır. Bunun için sağlık durumu elveren herkes mutlaka kan bağışı yapmalıdır. Kan bağışı konusunda toplumun bilinçlenmesine ihtiyaç var. Gelişmiş ülkelerde düzenli kan bağış oranı yüzde 5’lerdeyken, ülkemizde yüzde 1.5 civarındadır. Hastaların ve hastanelerin kan ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalınmaktadır. Bütün halkımızı kan bağışına bekliyoruz” dedi.
Başsavcı Osman Köse ise, “Her yıl düzenli olarak kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Adliye çalışanları olarak kan bağışının insan için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Elimizden geldiğince katkıda bulunuyoruz. Kampanyaya katılan personelimize teşekkür ederim” dedi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0