Acıbadem Bursa 10 Yaşında

Acıbadem Sağlık Grubu’nun İstanbul dışındaki ilk hastanesi olan Acıbadem Bursa Hastanesi, 10. yaşını kutladı.

Acıbadem Bursa 10 Yaşında
banner98
 Acıbadem Bursa Hastanesi’nin geçen 10 yılı Acıbadem Bursa Hastanesi Kurucu Direktörü Ali Fuat Güven ve Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nadir Şener tarafından aktarıldı. Geride bıraktıkları 10 yılı Acıbadem ekibi olarak bir başlangıç gibi gördüklerini ifade eden Güven “Bursa, Türkiye’nin en güzel illerinden biri. Biz, Bursa’nın oluşturduğu değerlere, sağlık alanında değer katmak için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bursa için yeni mutluluklara öncülük edeceğimiz birçok aileye yeni başlangıçlar armağan edeceğimiz uzun bir zaman dilimi var önümüzde. Dileriz her şey, geçen 10 yılımız gibi başarıyla, verimlilikle geçer. Çünkü Bursa, en iyiyi hak eden bir şehir. Sosyal sorumluluk projeleriyle de ilklere imza attık. Acıbadem’in yoksul ailelere yönelik olarak başlattığı 'Umutlar Gerçek Oluyor' isimli proje kapsamında Türkiye çapında 2 bin 500 aileye ücretsiz tüp bebek tedavisi hizmeti verildi. Grubumuzun bu projesi kapsamında, yalnızca Bursa’da 250 çifte tüp bebek uygulamasından 94 bebeğimiz dünyaya geldi. Başarıyla sonuçlanan her tedavide hastalarımızla ve yakınlarıyla birlikte biz de sevindik" dedi.
Acıbadem’in Türkiye genelinde 18 bin, Bursa hastanesinde ise 751 kişilik büyük bir aile olduğunu belirten Prof. Dr. Nadir Şener, “250 çalışanımız açıldığımız günden bu yana, tam 10 yıldır bizimle. Tüm ekibimiz Bursa’ya, Bursa’nın insanlarına daha faydalı olabilmek için gece gündüz çalışıyor. Bu şehirle aramızda muhteşem bir sinerji var. Bu sinerjinin uzun yıllar süreceğine olan inancım sonsuz. 10 yıl boyunca sağlıktan, insandan ve sahip oldukları değerlerden ödün vermeden Bursalılara hak ettikleri hizmeti sunmak üzere çaba gösterdik. Bugün Organ Nakli Merkezi, Onkoloji Merkezi, Tüp Bebek Merkezi ve Robotik Cerrahi Merkezi gibi özellikli merkezlerimizle hastalarımıza tıbbın tüm olanaklarını sunuyoruz" diye konuştu.
İstanbul dışındaki ilk Acıbadem Hastanesi olmanın kendileri için anlamının ve sorumluluğunun çok büyük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nadir Şener, bu sorumlulukla ihtiyaç duyulan her alanda yenilikçi ve öncü hizmetler geliştirdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Acıbadem, özellikli hizmetleriyle ön plana çıkan bir kurum. Biz de kurum misyonumuz gereği birçok özellikli hizmet geliştirdik. Böbrek ve karaciğer nakillerinin yapıldığı organ nakli merkezimizde 363 böbrek, 187 karaciğer nakli olmak üzere 550 organ nakli gerçekleştirdik. Yine bölge için bir kanser üssü olarak hizmet veren onkoloji merkezimizde, 5 bin 300 hastamız tedavi gördü. 75 bin 537 kemoterapi, 176 bin 135 radyoterapi uygulaması yapıldı. Bu, bölgemiz için büyük bir sayıdır. Kanser gibi önemli bir hastalıkta her zaman tüm gücümüzle hastalarımızın yanında olmaya çalışıyoruz."
Cerrahinin geldiği son nokta olan robotik cerrahi ‘da Vinci’ ile ameliyatlarımızı yapmaya başladıklarının altını çizen Şener, "Bursa ve çevresi için büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorduk. Robotik cerrahinin getirdiği olanakları öğrenen hastalarımızın yoğun talebi, bu düşüncemizde ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkardı" dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0