banner101

ABD'nin IŞİD saldırısında ölen Türk Bursalı çıktı

Abd'nin 5 Arap ülkesiyle birlikte Suriye'de IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgüte yönelik düzenlediği hava saldırısında öldüğü belirlenen Ebu Yusuf el Türki lakaplı 38 yaşındaki Ümit Yaşar Toprak'ın, eşi ve 5 çocuğunu Bursa'da ailesinin yanına bırakarak Esad yönetimi ve IŞİD'e karşı savaşmak için Suriye'ye gittiği öğrenildi.

ABD'nin IŞİD saldırısında ölen Türk Bursalı çıktı
 El Kaide bağlantılı El Nusra cephesinde kanas tim komutanı olduğu öne sürülen Toprak'ın, Türkiye ziyareti sırasında ABD Başkanı George W.Bush'a suikast palanlayan örgütün üyesi olmaktan gözaltına alınıp serbest bırakıldığı belirlendi. 

Osmangazi İlçesi'nde mermercilik yapan Ümit Yaşar Toprak, iddiaya göre iki ay önce Esad ve IŞİD'e karşı savaşmak üzere, eşi ve 5 çocuğunu aynı binada oturdukları ailesine bırakarak El Kaide bağlantılı El Nusra örgütüne katıldı.

2012 YILINDA DA IRAK'A GİTMİŞ

Bu süre içerisinde ailesini zaman zaman ailesiyle telefonla görüştüğü önü sürülen Toprak'ın bu Sabah ABD'nin IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgüte yönelik hava saldırısında öldürüldüğü ortaya çıktı. El Nusra Cephesi'nde kanas birliğinin tim komutanı olduğu öne sürülen Toprak'ın, 2012 yılında da Irak'a gittiği ve bir süre kaldıktan sonra Bursa'ya döndüğü öğrenildi. Hava saldırısında hayatını kaybeden Ümit Yaşar Toprak'ın ailesi, konuyla ilgili konuşmak istemediklerini belirterek görüşme talebini reddettiler.

BUSH'A SUİKAST İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ümit Yaşar Toprak, 2004 yılı Nisan ayında Türkiye'ye gezi düzenleyecek olan dönemin ABD Başkanı George W.Bush'a suikast hazırlığı yaparken, Bursa polisi tarafından çökertilen El Kaide bağlantılı Ensar El İslam örgütü üyesi olmaktan, kardeşi ile birlikte gözaltına alınmıştı. Tutuklanan ağabeyi mahkemede bu suçtan hüküm giyerken, tutuksuz yargılanan ve beraat eden Toprak ise ggazetecilerin sorularını cevaplamıştı. Ümit Yaşar Toprak yaptığı açıklamada, Amerika ve İsrail'in saldırgan politikalarını nefretle ve lanetle karşıladıklarını söylemişti.
Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0