400 uçurtma ölen 400 filistinli için uçtu

İsrail’in Filistin’e yaptığı katliam, Bursa’da uçurtma uçurularak protesto edildi. Hamitler TOKİ sakinleri, İsrail’in son günlerde Filistin’de katlettiği 400 kişi için 400 uçurtma uçurdu.

400 uçurtma ölen 400 filistinli için uçtu
banner98
 Bursa'da 4 öğretmenin başlattığı projenin dünyada domino etkisi yapması hedeflenirken, projede katledilen her bir Filistinli için gökyüzünde bir uçurtma uçurulması planlandı. Bunun için mahalle muhtarlığı ile temas kuran öğretmenler, sponsorlar aracılığıyla 400 uçurtma aldı. Hamitler TOKİ sakinleri ile birlikte mahalledeki pazar alanında toplanan yaklaşık 500 kişi, uçurtmaları İsrail’e tepki için gökyüzüyle buluşturdu. Genellikle çocukların katıldığı protesto gösterilerinde üzerinde Türk bayraklarının bulunduğu uçurtmalar uçuruldu.
Proje koordinatörü öğretmen Ahmet Tahsin Ertaş, ”Bu protestoyu adeta bir kelebek etkisi gibi yaymak istiyoruz. Bunun için de etkinliğimizi sosyal medyada yaydık. Bu sadece bugün için düzenlenen bir etkinlik değil. Bu etkinliği gören herkes uçurtma uçursun. Çocuklar ölmesin diye bu uçurtmaları gökyüzü ile buluşturduk" diye konuştu.

"HERKES UÇURMA UÇURUP PAYLAŞSIN"
Filistin'de büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirten Ertaş, "Bununla ilgili ses getiren bir eylem yapmak istedik. Filistin’e maddi ve tıbbi yardımlar akıyor. Bizim hedefimiz uçurtmaları uçurarak barış ve umut için bin mesaj göndermek. Bu uçurtmaları izleyenler de bundan sonra uçurtmalarını uçurup Facebook ve Twitter’daki 'Filistin’e uçurtma uçur' sayfasında paylaşabilirler. Bizim hedefimiz kelebek etkisi oluşturmak. Bir domino etkisi oluşturarak insanların tepki göstermesini sağlamayı amaçlıyoruz. Burada her ölen Filistinli için bir uçurtma uçuruyoruz. Son aldığımız rakamlara göre Filistin’de ölen sayısı 400 ulaştı. Her uçurtma ölen bir Filistinliyi temsil ediyor” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0