banner102

‘4 Mevsim Uludağ Çalıştayı’ Sona Erdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı öncülüğünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Korumu ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı’ tamamlandı.

‘4 Mevsim Uludağ Çalıştayı’ Sona Erdi
 Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’ın yılın tamamında faal olmasını sağlamak adına yol haritalarının oluşturulduğu ‘4 Mevsim Uludağ Çalıştayı’ sona erdi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen çalıştayın ikinci gününde ise grup çalışmaları gerçekleştirildi. Uludağ’ın yeni vizyonunu belirlemek için 7 farklı konunun 7 ayrı grup bünyesinde ele alındığı çalıştayın sonuç bildirgesi ise kısa süre içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna sunulacak.

 

İŞ DÜNYASINDAN TAM DESTEK

Çalıştayın ikinci gününde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katılan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, gerçekleştirilen çalıştayın son derece verimli geçtiğini söyledi. Uludağ’ın geleceği adına düzenlenen çalıştayın tüm katılımcılara önemli sorumluluklar yüklediğini ifade eden Başkan Burkay, “Çalıştay kapsamında çok önemli konular ele alındı. Bunların hayata geçirilmesi noktasında süreci takip etmemiz gerekiyor. Biz Bursa iş dünyası temsilcileri olarak üzerimize düşen sorumluluk neyse yerine getirmeye hazırız” dedi.

 

“UYEM ULUDAĞ’A DEĞER KATACAK”

Uludağ’ın Türkiye’deki en önemli turizm değerlerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Burkay, temelini attıkları Uludağ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’yle (UYEM) Uludağ’ın turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlayacaklarına dikkati çekti. Kış turizmiyle öne çıkan Uludağ’ın dört mevsim ziyaretçi çekebilmesi adına turizm çeşitliliğinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Başkan Burkay, “UYEM, Uludağ’ın ve Bursa’mızın marka değerini artıracak önemli bir proje. Dünyaca ünlü eğitim kurumları ve alanında uzman isimlerle yapacağımız işbirlikleriyle, merkezimizi iş dünyası için referans eğitim merkezi niteliği taşıyacak bir kuruma dönüştürmeyi hedefliyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte Uludağ’da eğitim ve kongre turizminin önemli bir ivme kazanacağına inanıyorum” diye konuştu. 

 

“VERİMLİ BİR ÇALIŞTAY OLDU”

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, 2 gün boyunca Uludağ ile ilgili önemli konuların konuşulduğu toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Bu organizasyona katkılarından dolayı Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve tüm paydaşlara teşekkür ederim. Ele alınan konuların Uludağ başta olmak üzere Bursa ve ülkemize katkılar sunmasını dilerim” şeklinde konuştu.

 

İki gün süren çalıştaydaki oturumlarda; yönetim modeli belirlenmesi, marka değerinin artırılması ve pazarlama stratejisi, turizm çeşitliliğinin artırılması, turizm tesisleri ve işletmelerin geliştirilmesi, altyapı hizmetlerinin güçlendirilmesi, Uludağ Milli Parkı'nın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanım stratejileri ile spor aktivite alanlarının geliştirilmesi konuları ana gündem olarak ele alındı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0