23 Nisan’da Çocuklar Doyasıya Eğlendi

İnegöl Belediyesi, dünyada çocuklara atfedilen ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel gerçekleştirdiği programlarla hem İnegöllü çocukların hem de ilçe halkının beğenisini kazandı.

23 Nisan’da Çocuklar Doyasıya Eğlendi
banner98
 23 NİSAN’A ÖZEL PROGRAMLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 98. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de coşkuyla kutlandı. Genciyle, yaşlısıyla büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan’da, İnegöl Belediyesi bu özel bayrama daha da anlam kazandırmak için birbirinden özel programlara imza atmanın mutluluğunu yaşadı.

BÜYÜKŞEHİR BANDOSU İNEGÖL’DE
23 Nisan’a özel gerçekleştirilen programların ilki Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından gerçekleşti. İnegöl Belediyesi önünde başlayıp Sarraflar Çarşısı önüne kadar devam eden yürüyüşte bando tarafından çalınan marşlar ilçe halkı tarafı tarafından beğeni ile izlenildi. İnegöllü minikler, aileleri ile coşkuyla izledikleri konserde bandonun çaldığı müziklere eşlik etmeyi ihmal etmediler. Konser renkli ve coşkulu anlara sahne olurken, hareketli şarkılara tempo tutan vatandaşlar, coşkulu konserde gönüllerince eğlendiler.

ÇOCUK TİYATRO FESTİVALİ START ALDI
23 Nisan coşkusuna coşku katan İnegöllü çocukların eğlenceli ve hoş bir vakit geçirmeleri adına birbirinden güzel çocuk tiyatrolarının sahne alacağı Çocuk Tiyatro Festivalinin startı da bu özel ve anlamlı günde verildi. 1 hafta boyunca farklı okullarda sahne alacak tiyatro oyunlarının ilki ‘’Komik Kurt Ve Keçi Yavruları’’ adlı tiyatro Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleşti.

’KOMİK KURT VE KEÇİ YAVRULARI’’
Salim Dörtcan’ın yazıp yönettiği oyunda İnegöllü çocuklar eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar. Çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılan oyunda çalışmanın, paylaşmanın ve sevginin önemine değinilirken, İnegöllü minikler farkındalık ortaya koyan böylesi güzel bir etkinliğin içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu oldular.

23 NİSAN DÜNYA KİTAP OKUMA GÜNÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Oyun sonrası 23 Nisan Dünya Kitap Okuma Gününe dikkat çekmek amacıyla tiyatroyu izlemeye gelen çocuklar, kendilerine dağıtılan İnegöl Belediyesinin kültür hizmeti olan yazar Numan Kartal’a ait ‘’Bir Varmış Bir Yokmuş’’ otantik masallar adlı kitabın bir bölümünü okumanın keyfini de yaşadılar.

23 NİSAN ÇOCUK TİYATRO FESTİVALİ
Hafta boyunca devam edecek Çocuk Tiyatro Festivalinin gerçekleşeceği okullar ise şöyle; 24 Nisan Salı Vehbi Koç İlkokulu; ‘’İğneli Kahraman’’ Çocuk Tiyatro Oyunu,25 Nisan Çarşamba Yenice 19 Mayıs Ortaokulu; ‘’Hansel ve Gretel’’ Çocuk Tiyatro Oyunu,26 Nisan Perşembe İnegöl İlkokulu; ‘’Bremen Mızıkacıları’’ Çocuk Tiyatro Oyunu,27 Nisan Cuma Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu; ‘’Ağustos Böceği İle Karınca’’ Çocuk Tiyatro Oyunu ve 28 Nisan Cumartesi 14:00 Beşinci Mevsim KSM; ‘’Aksi İhtiyar’’ Çocuk Tiyatro Oyunu.

“TÜM UĞRAŞIMIZ GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR İNEGÖL BIRAKABİLMEK”
23 Nisan’a özel gerçekleştirilen programlar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Dünyada çocuklara atfedilen ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel gerçekleştirdiğimiz programlar İnegöllü çocukları ziyadesiyle mutlu etti. Tüm uğraşımız geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir İnegöl bırakabilmek” şeklinde konuştu.

“BUGÜNÜN YARINI; YARININ UMUDU OLAN ÇOCUKLARIMIZ”
Bilinçli, nitelikli, kendini her platformda en doğru şekilde ifade edebilen, günümüz dünyası ile entegre olabilmiş çocuklar yetiştirebilmeliyiz diyen Taban, “Vatanına, milletine ve devletine bağlı bir nesil, günümüz dünyası ile boy ölçüşebilen bir nesil arzuluyoruz. Son olarak 23 Nisan’a özel gerçekleştirdiğimiz bu programlar ile çocuklarımızın bu özel bayramlarına güzellik katmanın mutluluğunu yaşarken, Bugünün yarını; yarının umudu olan tüm çocuklarımızın bir kez daha bayramlarını en içten kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0