2017 faaliyet raporuna meclisten onay

Bursa Büyükşehir Belediyesi';nin 2017 yılı faaliyet raporu, Büyükşehir Belediye Meclisi';nin Nisan ayı ikinci oturumunda oy çokluğuyla kabul edildi.

2017 faaliyet raporuna meclisten onay
banner98

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Nisan ayı ikinci oturumunda gündem maddelerini ele aldı. Oturumun son bölümünde, 2017 yılı faaliyet raporu hakkında mecliste grubu bulunan partilerin sözcüleri görüşlerini dile getirdi. Rapor, yapılan oylamada ‘oy çokluğuyla’ kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, faaliyet raporuyla alakalı görüşlerini bildiren tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Muhalefetteki üyelerin daha sıkıntısız bir belediye, daha güzel ve yeşil Bursa için dile getirdiği tavsiyelere değer verdiklerini söyleyen Başkan Aktaş, 14 yıllık belediye başkanlığı geçmişi olduğunu, 2017 yılının sadece son 58 gününde görev aldığı için bütçeyle alakalı konuşmayacağını belirtti. 2018 yılının sonunda mali durum, bütçe performansı ve faaliyet raporunda önemli gelişmelere hep beraber şahit olacaklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, rakamlarla ilgili gizli saklı bir şeyin olmadığını, Bursa';nın dinamik şehir olduğunu dile getirdi. Sanayiyle iç içe olması gibi bazı konularda sıkıntılar yaşanmasına rağmen Bursa';nın Türkiye';nin en güzel şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Alinur Aktaş, "Burada kuruşa kadar her türlü hesabın ve kitabın yapıldığını herkesin bilmesi gerekir. Süreç tamamlandığında, hangi partiden olursak olalım vatandaşın karşısına çıkacağız. Her meclis üyesi arkadaşın eleştiri ve tavsiyelerini değerli buluyorum. Mecliste hukuk, finansman ile ilgili eleştiriler dile getirildi. Gerekli notları alıyoruz. Belediyeciliğin yoruma açık bir konu olduğunu unutmamak gerekir. Belediyecilik artık doğumdan ölüme kadar hayatın her alanına dokunuyor. Önemli olan kamu zararının oluşmamasıdır. Satarken en yüksek karı gözetmek, alırken de en uygununa yaptırmak mantığı var. Bütçenizin bu manada düzgün ve sağlıklı olması lazım" dedi.

İnsanoğlunun olduğu her yerde ihtiyaçların sınırsız, imkanların ise sınırlı olduğunu anlatan Başkan Aktaş, muhtarlarla yaptıkları toplantılarda altyapıdan mahalle konağına kadar birçok kalemde taleple karşılaştıklarını, acil konulara öncelik vererek hizmet götürdüklerini söyledi. Belediyecilikte proje, personel ve paranın önemli olduğunu anlatan Başkan Aktaş, "3 P';yi düzgün ve ahenkli yönettiğimizde, imar, altyapı, çevre ve benzeri uygulamaları usule uygun hayata geçirdiğinizde doğru yoldasınız demektir. Herkesin memnun kaldığı bir dünya yok. Tavsiye ve eleştirileri kesinlikle ciddiye alıyoruz. Muhalefet elbet siyasetin gereğidir. Bu meclis kimi zaman oy birliğiyle, kimi zaman oy çokluğuyla, kimi zaman da grup kararını değiştirerek kararlar alıyor. Yanlış hesap elbette Bağdat';tan döner. Mahkemelerden dönüyor" diye konuştu.

24 Haziran';da yapılacak olan seçimlerde aday olacak meclis üyelerine de bundan sonraki süreçte başarılar dileyen Başkan Aktaş, Bursa';yı daha iyi günlerin beklediğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0