2. Gemlik Zeytin Festivali Başlıyor

Dünyanın En Kaliteli Zeytini Festival ile Taçlanıyor

2. Gemlik Zeytin Festivali Başlıyor
banner98
 CEMAL KIRGIZ Gemlik Belediyesi’nin Gemlik Kent Konseyi, Sivil Toplum Örgütleri, Sanayi Kuruluşları ve Sponsor Firmalar ile birlikte organize ettiği ve bu yıl ikincisi yapılacak olan Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali 20 Ekim Perşembe akşamı start alıyor. “Zeytinin Başkenti Gemlik” temalı Zeytin Festivalinin tanıtım amaçlı basın toplantısı Atatepe Sosyal Tesislerinde yapıldı. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim’in ev sahipliğinde yapılan kahvaltılı basın toplantısına, Sivil Toplum Örgütü Yöneticileri, Sanayiciler, İşadamları, Sponsor Firma Temsilcileri, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ve yerel ve ulusal basının çok sayıda temsilcisi katıldı.

Geçtiğimiz yıl 5-8 Kasım tarihleri arasında yapılan birinci Uluslararası Gemlik Zeytin Festivalinin muhteşem bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, dünyanın en kaliteli ve en lezzetli sofralık zeytininin Gemlik Zeytini olduğunu vurguladı. Gemlik Belediyesi olarak bu kentin bir değeri olan zeytine her türlü destek verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, üretimin artması, tüketimin yaygınlaşmasının yanı sıra, dünya çapındaki fuarlarda da Gemlik Zeytininin tanıtımı için çaba gösterdiklerini bildirdi. Gemlik’teki Zeytin Kooperatifleriyle de ortaklaşa projeler geliştirdiklerini savunan Refik Yılmaz, “Şehrin en önemli değerini ortaya çıkarırken, uluslararası alanda da tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere ve bu organizasyonun tanıtımını gerçekleştiren siz değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Birlikten güç doğuyor, biz Gemlik olarak iki yıldır iktidarıyla, muhalefetiyle, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sanayici ve işadamlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle bu festivali yapıyoruz. Ortak hedeflere birlikte yürüyoruz” dedi.

Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim de Festival programını açıkladı. 20 Ekim Perşembe Akşamı Hemşeri Dernekleri Folklor Şöleni ile açılışın yapılacağını anlatan Mukaddes Serim, 21 Ekim Cuma günü de Park Tesislerine Demokrasi Şehidi Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin verileceği bir organizasyon ile festivali başlatacaklarını açıkladı. Festival yürüyüşü, resim, Şiir Kompozisyon yarışmasında derecelere girenlere ödüllerinin verilmesi, satranç turnuvası ile renklenecek festivalin ikinci gününde, Canan Karatay’ı ağırlayacaklarını bildiren Mukaddes Serim, Zeytin Hasat Şenliğinin de Cumartesi gününe renk katacağını söyledi. Yağhane ziyaretleri, çocuk oyunları şenlikleri, çeşitli sportif ve sanatsal etkinliklerin Bosna Gecesi ile devam edeceğini kaydeden Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, 21 Ekim Pazar günü de tekne gezisi yapılacağını sözlerine ekledi. Borusan Sponsorluğunda Sanatçı Göksel’in konferans ve konseri ile renklenecek festival töreninin, plaket töreni ile son bulacağını belirten Serim, final gecesi sürprizleri ve sanatçı Turgay Başyayla Lezzet Diyarı Programı ve etkinlikleri ile ilgili de bilgiler verdi. Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, basın mensuplarından özellikle Gemlik Zeytini temasının öne çıkarılmasını isteyerek, Gemlik Zeytininin 2003 yılından bu yana tescilli ve patentli olduğunu vurguladı. Gemlik Zeytin Fidanının Gemlik’ten başka yerlerde de dikildiğini anımsatan ve buna tepki gösteren Serim, Gemlik Yöresi zeytine Gemlik tipi zeytin denildiğini bildirerek, “Gemlik Zeytininde büyük emek vardır. Lezzeti farklıdır. Çekirdeği küçük ve elle toplanan bir zeytindir” diye konuştu.




Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2016, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0