banner101

162 Milyonluk Yeni Eğitim Yatırımı Hizmete Girecek

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa’da öğrenci yoğunluğu bulunan büyük ilçelerde yapımı devam eden lise seviyesindeki okulların bir kısmının gelecek, diğer kısmının da bir sonraki eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini söyledi.

162 Milyonluk Yeni Eğitim Yatırımı Hizmete Girecek
 Şahin, yapılan yatırımların 162 milyon 500 bin lira tutarında olduğunu bildirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise seviyesindeki okular için derslik, atölye, hizmet binası ve pansiyondan oluşan eğitim yatırımlarının talepler ve ihtiyaca göre belirlendiğini söyleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, Osmangazi’ye Panayır ve Selamat Anadolu Liseleri ile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Nilüfer’e Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve öğrenci pansiyonu, Yıldırım’a Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi, İnegöl’e İmam Hatip Lisesi, Gemlik’e Özel Eğitim Okulu, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Mesleki Teknik Lise, Yenişehir’e Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Teknik Lisesi atölyesi, Kestel ve Orhaneli’ye Mesleki Teknik Lisesi atölyesi yapıldığını belirtti. Şahin, “Plan dahilinde yapılan yatırımlar gelecek ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında hizmete girmiş olacaklar” dedi.
AK Parti’nin eğitim ve öğretime büyük önem verdiğini bu yönde sürekli yatırımlar yaptığını vurgulayan Şahin,AK Parti hükümetlerinin hazırladığı yıllık bütçelerde her zaman en büyük payın eğitime ayrıldığını söyledi. 2002’de 7,5 milyar lira olan Milli Eğitim bütçesinin 2014’te 55,7 milyar liraya çıktığını vurgulayan Milletvekili Şahin, “Milli eğitime her yıl artan miktarda kaynak ayırdık ve artış yüzde 740’ı buldu. Türkiye’nin şu anda sahip olduğu dersliklerin yüzde 45’i AK Parti döneminde yapıldı 2014 yılı sonu itibariyle toplam derslik sayısı 551 bine çıktı. Eğitim yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0