100.Dönem Kaymakam Adayları Bursa'da

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 100. dönem kaymakam adaylarını ağırladı.

100.Dönem Kaymakam Adayları Bursa'da
banner98
 Çarşamba’daki valilik binasında kaymakam adaylarıyla bir araya gelen Vali Karaloğlu, “Bursa sadece bugün değil, tarihte de önemli bir merkezdi. Hem kuruluş, hem de kurtuluşa beşiklik yaptı. Osmanlı’nın ilk başkenti. Kurtuluşta da Mudanya mütarekesi ile cumhuriyete giden ilk adım yine Bursa’da atıldı. Onun için biz Bursa’yı tarif ederken kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak tarif ederiz. Balkanlar’dan gelen yetişmiş insan gücü ile birlikte Bursa üretim merkezi haline gelmiştir. Bugün ise Bursa 33 milyar dolar ihracatı ile Türkiye’nin ihracatta ikinci ili. Bursa gelişerek yoluna devam edecek. Devam eden İstanbul-Bursa-İzmir oto yolun yıl sonunda Bursa’ya kadar olan kısmı tamamlanıp hizmete girecek. Hızlı tren inşaatı devam ediyor. Bu iki projenin tamamlanması ile kavşak noktası olan Bursa daha da ulaşımı kolay olan bir şehre dönüşecek. Bursa bugünkü birikimini demir yolu ve otoban bağlantısı olmadan sağlamıştır. Projelerin tamamlanması ile mevcut potansiyelini çok daha artıracak” dedi.
İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Ahmet Avşar da, “Yoğun programınız arasında bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Kuruluştan kurtuluşa adı verilen ve artık Eğitim Dairesi tarafından kaymakamlarımızın eğitimi için gelenek haline gelmiş olan gezimizin 2. durağındayız. Söğütten başlayan geziye Osmanlı devletinin kurulup geliştiği Bursa ile devam ediyoruz” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta tarafından verilen brifingin ardından 55 kaymakam adayı Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek ve organize sanayi bölgelerinde incelemelerde bulunacak.
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0