BURSA'DA FARUK ÇELİK SAHAYA İNDİ!

Bursa'da yerel seçimlere günler kala siyasi partilerde hareketlilik başladı.

Bu kapsamda Bursa'nın yetiştirdiği en önemli devlet ve siyaset adamlarından olan eski Bakan Faruk Çelik'te meydanlara inmeye başladı.

Malum Bakan Faruk Çelik, 2018'de yapılan genel seçimler sonrası Şanlıurfa Milletvekilliğini bırakarak, siyasete ara verdi ve Bursa'ya geldi.

Hatta Faruk Çelik Bursa'ya geldiğinde bazı açıklamalarda da bulundu.

Özellikle bundan sonra Bursa'da siyaset yapmayı düşündüğünü, görev verilirse, görevden kaçmayacağını söylemişti.

Ama gelin görün ki, AK Parti Genel Merkezi, yerel seçimlerde Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ismi çokça gündeme gelen Faruk Çelik'ten yana bir tercihte bulunmadı.

Bu noktada mevcut Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yeniden aday gösterildi.

Bu yaşanan gelişmeler sonrasında Çelik, boş zamanını başta ailesine ve onu arayan soran dostlarına ve arkadaşlarına ayırmaya devam ediyordu.

Bir not olarak ta duyduğumuza göre hala Çelik'i başta siyasetçilerden ve bazı vatandaşlardan her gün onlarca kişinin aradığı ve Faruk Çelik’in bu arayan kişilerin sorunları ile özel olarak ilgilendiği bize gelen bilgiler arasındaydı.

İşte bu kapsamda siyaseten Ak Parti'de bir görevi olmasa da Bursalıların yakından tanıdığı Bakan Faruk Çelik yerel seçimlerde teşkilatçı kimliği ile âdeta bir nefer gibi sokaklarda, meydanlarda çalışmalara katılmaya başladı.

İşte bu programlardan birisi de Osmangazi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar'ın adeta miting gibi düzenlenen Demirtaş Seçim Ofisi açılışıydı.

Bakan Faruk Çelik'i meydanda gören halkın heyecanı ve coşkusu görülmeye değerdi.

Özellikle Ak Partili seçmenlerin bu tablodan çok mutlu olduğunu bizlerde gözlemlemiş olduk.

Bu program AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Emine Yavuz Gözgeç ve Refik Özen başta olmak üzere AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Çömez, AK Parti Osmangazi Meclis Üyeleri-adayları ve vatandaşların yoğun bir katılımı ile gerçekleştirildi.

Yine bu programı izleyen vatandaşların içinde, Bakan Faruk Çelik için ''Mikrofonu özlemiş, devlet adamı üslubu ile konuştu'’ diyenlerde vardı.

Eski bakan Faruk Çelik konuşmasında;

'Gerek Osmangazi’de ki hizmetleri, gerek parlamentodaki hizmetleri, gerekse yerel yönetimlerdeki tecrübesiyle birlikte önümüzdeki dönem, Mustafa Dündar kardeşimizin çok önemli hizmetlere imza atacağına inanıyorum.  Bugüne kadar yaptıkları gelecek için referans. İnşallah daha büyük destek vererek, ben inanıyorum ki Mustafa Başkanımız, Osmangazi ilçemizi, hepinizin hayal ettiği noktalara taşıyacak. Buna itimadımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum. Demirtaş’ta hepimiz kardeşiz, hangi siyasi görüşte olursak olalım. Bu kardeşliğimizi, bu dayanışmamızı bu birlikteliğimizi sürdürerek ülkemizin istikrarını oluşturacağız” diye konuştu. Bir taraftan dünyada küresel ekonominin durağan bir hal yaşadığı süreçteyiz. Bölgemizde bin bir türlü, kimin eli kimin cebinde belli olmayan ülkelerle komşuyuz ne yazık ki. Bizim komşumuz Belçika değil, bizim komşumuz Almanya değil, bizim komşumuz İngiltere değil. Öteden beri kanın akıtıldığı, kinin olduğu, sorunların yaşandığı, katliamların yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Dolayısıyla bu coğrafyada ülkeyi yönetmek kolay değil, zordur. Her baba yiğit ben çıkarım bu ülkeyi idare ederim diyemez, zaten milletimiz de ruhsat vermiyor. Bu yüzden coğrafyamızın şartlarını iyi bilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Şayet Bakan Faruk Çelik bunda sonra meydanlara davet edilirse Millet İttifakı’nı Bursa'da çok zor günlerin beklediğini söyleyebiliriz. Malum Bursa'da seçimlerde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adaylarının oylarının çok yakın olduğu anketlerde de konuşuluyor.

Bakalım ilerleyen günlerde neler yaşanacak, hep birlikte izleyeceğiz.

         ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KİM OLACAK?

Köklü geçmişi ile Bursa’nın en büyük eğitim markalarından birisi de Uludağ Üniversitesi’dir.

Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile birlikte, son 3 yıldır YÖK tarafından 15 Araştırma Üniversitesi arasına girdi.

Şimdi gözler 4 yıl aradan sonra Uludağ Üniversitesi’nin 10 Mart 2019'da seçilecek olan yeni rektörüne veya mevcut rektör'ün devam edip etmeyeceğine çevrildi.

Malum yeni rektör'lük seçimi artık oy kullanarak değil, Cumhurbaşkanı'nın direkt atamasıyla gerçekleştiriliyor. Yani Cumhurbaşkanı kimi uygun görürse, o kişiyi rektör olarak atıyor.

Bu sistem bence de çok iyi bir uygulama.

Bundan önceki seçimlerde özellikle Bursa için değerlendirirsek tıpçı akademisyenlerin oyları fazla olduğu için başkasının rektör olma ihtimali yoktu.

Ayrıca bundan önceki rektörlük seçimi yarışında ciddi kırılmalar ve kavgalar yaşanıyordu.

Bu sayede, bu sıkıntılarda ortadan kalmış oldu.

Şimdi bu aşamada Uludağ Üniversitesine Rektör Adayı olmak isteyenlerin 25 Şubat tarihine kadar, YÖK' e müracaat etmeleri gerekiyordu. Bununla ilgili resmi bir açıklama olmasa da 30'a yakın bir müracaat olduğunu öğrendim.

Şayet değişim olursa, ismi öne çıkan ve mevcut rektör ile birlikte çalışan rektör yardımcısı Prof. Dr. Teyfik Yücedoğru ve Genel Sekreterlik görevinde bulunan Prof. Dr. İsmail Sağlam'ın isimlerinin öne çıktığını ve Ankara'da değerlendirildiğini iletelim.

Özellikle bu iki isim Prof. Dr. Teyfik Yücedoğru ve Prof. Dr. İsmail Sağlam hem üniversiteyi iyi biliyor hem de üniversitedeki hocalar tarafından da seviliyorlar.

Fakat kulislerde Hayrettin Karaman'ın damadı Prof. Dr. Saim Kılavuz'un  Uludağ Üniversitesi'ne rektör olarak atanacağı söyleniyor.

Bakalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Mart'ta açıklanacak olan Uludağ Üniversitesi Rektörü olarak kimi atayacak, hep birlikte takip edeceğiz.

         BURSAGAZ VE UEDAŞ'A ŞİKAYETLER VAR!

Halkla iç içe olursanız size her gün onlarca sorun gelir.

İşte bunlardan bazıları da Bursagaz ve Uedaş'tan gelen şikâyetlerdi.

Başta usulsüz kullanım diye vatandaşları mağdur eden bir tutum var.

İşte size bir örnek...

Çok yakın bir arkadaşımın evi var ve tabusu kendinde ve bu evinde annesi yaşıyor.

Bu yaşlı teyzemizin evine aniden Uedaştan ekipler gelerek elektriği  keserler.

Bu arkadaşımın da 75 yaşındaki yaşlı annesi kışın ortasında elektriksiz yaşamaya başlar.

Zar zorda olsa oğluna ulaşır ve oda konuyu öğrenmek için Uedaş gider.

Yetkililerle görüşür ve ona 'siz usulsüz elektrik kullanmışsınız onun için elektriğiniz kesilmiş derler.

İşte asıl konu burada patlar.

Arkadaşım diyor ki bu ev benim, evet annem kalıyor evde ama neden böyle bir uygulama yapıyorsunuz diye müdüre kadar çıkar.

Sonrasında uygulamanın böyle olduğu ve özellikle bu uygulama ile yeni abonelik yapılarak para verildiği ve kira sözleşmesi için bu uygulama yapıldığı bilgisine ulaşıyor. Şimdi bu uygulama Bursagaz içinde geçerli ve orada da sıkıntı yaşayan aileler oluyor.

Yaşlı bir teyzeyi abone parası ve depozito alacam diye elektriksiz veya doğalgazsız bırakmak ne kadar vicdanlı bir davranıştır.

Soruyoruz?

Hatta bu uygulamanın yerel seçimler öncesi olması bana çok manidar geldi.

Yine bir başka şikâyet ise Uedaş veznelerinde kredi kartı ile ödemelerde tek çekimin yapılmadığı ve en az 2 taksit yapılarak vatandaşın faiz ödemeye zorlandığı şikayetleri her geçen gün artıyor.

Bu uygulamanın da bir an önce kaldırılmasını, abonelerin tek çekimde borçlarını faizsiz ödemeleri sağlanmalıdır.

Bizden söylemesi...

' Bir eylemin ahlaklı olduğunu bilip de ona uygun davranmayan kişi, o eylemin ahlaklı olduğunu bilmeden ahlaklı davranan kişiden daha üstündür.'

(Farabi)

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0