BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MAHFEL'DE Kİ KAÇAK İNŞAATA NEDEN GÖZ YUMDU?

Bursa’nın tarihi buluşma mekanlarından Setbaşı Köprüsü'nün hemen yanında bulunan Mahfel Çay Bahçesi'nin içinde ruhsatsız inşaat yapıldığı için Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 25.02.1991 gün ve 1624 sayılı kararı ile İlimiz Yıldırım ilçesi, Karaağaç Mahallesi, 645 ada 9 parselde yer alan 987,40 merekarelik alanın 1. Derece doğal sit alanı olarak belirlendiği, akabinde dere kenarlarının 09/07/1999 tarih ve 7329 sayılı mülga Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca Doğal Sit Koruma Alanı olarak tescil edildiği.

Mülkiyeti Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Burfaş idaresine ait olan şüphelilere işletmeciliğini yapmak üzere kiralandığı anlaşılan” Mahfel Çay Bahçesi” isimli yerde şüphelilerin 1. Derece doğal sit alanında parsel ve dere yatağında izinsiz ve ruhsatsız inşai uygulamalar tespit edildiği.

Bursa Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Kararı inşai uygulamalara ilişkin fotoğraflar, şüpheli savunmaları ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde şüphlilerin müsnet suçları işledikleri tüm dosya kapsamında anlaşılmıştır denildi.

Yapılış tarihi kesin olarak bilinmeyen tarihi Mahfel’in 1855 depremi sonrasında yeniden yaptırılan haritalarda (L) şeklinde boş arsa ve bahçesinin olduğu bilinmekle birlikte 1870’li yıllarda arsaya bina yapıldığı bilgisi bulunmaktadır.

Bursalı bir ermeni vatandaş tarafından Vorpahnam Gazinosu olarak işletilen Mahfel Çay Bahçesi sonrasında Türk işletmecisinin mekanı almasıyla isimi Cumhuriyet Aile Çay Bahçesi olur.

Türk Ocağı’nın 12 Kasım 1913 kuruluşuna da Mahfel ev sahipliği yapmış, işgal yıllarında Yunanlılar tarafından kapatılmış, 1922 yılında İsmet Paşa, Hamdullah Suphi, Türk Ocağı Bursa Şube Başkanı ve Bursa milletvekili Muhittin Baha Pars, Yahya Kemal Beyatlı’nın katılımlarıyla yeniden açılmıştır.

Bursa’nın yakın tarihine şahitlik yapan Mahfel Çay Bahçesi şimdilerde işletmecisinin yasak olmasına rağmen daha fazla gelir etmek için tarihi dokusuna dokundukları iddiası ile haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

KİM BU İŞ ADAMLARI?

İşte bu kaspamda Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Burfaş tarafından işletildikten sonra özel firmaya devredilen Mahfel Çay Bahçesi'ni işleten Kadir Altun, Cemil Altun ve Erman Kızılyel'e neden devredildiği merak konusu.

Bursa'nın o kadar tanınmış firması varken, bu iş adamlarına bu tesisler neden verilme ihtiyacı bulundu soruları akıllara gelmekte.

Şimdi bu yaşanan olaylardan sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a bazı iddiaları sormak istiyorum!

-Bursa' nın önemli markası olan, geçen dönemde uzun zaman boyunca  Burfaş'ın  işlettiği Mahfel'i ilk aşamada ihaleyi alan firmadan sonra ne oldu da yeni yeri alan iş adamları kiracıların devir parasını vermeden işletmeyi aldılar? 

-Yine Mahfel'i birinci firmada aldıktan sonra ortaklarını da zamanla kendisi alarak ikinci firma olarak alan Kadir Altun, Cemil Altun ve Erman Kızılyel'ın Sit alanı olan yeri nasıl olurda inşaat yaptıktan sonra  kullanabiliyor? 

-Bursa Büyükşehir Belediyesi Mafhel'e yapılan kaçak inşaatla ilgili neden gerekli işlemleri yapmadı? Yaptıysa nerde bu belgeler?

-İşte bu yaşanan olaylardan dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la arası iyi olan iş adamları Kadir Altun, Cemil Altun ve Erman Kızılyel'e kıyak mı yapılıyor soruları akıllara geliyor?

-Yine bu iş adamlarına Büyükşehir' e ait ve Burfaş tarafından kullanılan  ve sonrasında devredilen Cafe Kule ve Hayat Lokantası nasıl verildi? Bu tesisler alınırken yine devir parası verildi mi ?

Bu ve bunun gibi benzeri soruları muhataplarına sormak istiyoruz.

Bu konuyla ilgili elimizde olan belge ve bilgileri sizlere sunuyoruz.

Biz daha yaşanabilir bir Bursa için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Bu anlamda kim yanlış yaparsa bu satılarda kendisini bulacağını şimdiden iletmek isterim.

Selam ve DUA ile.

BOMBA İDDİA!

AK PARTİ MUDANYA İLCE BAŞKANI İNCİ SÖGÜTLÜ İSTİFA EDEBİLİR?

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci SÖGÜTLÜ'nün yaşanan bazı olaylardan sonra görevinden istifa edeceği konuşuluyor!

AK Parti'nin, Bursa'da yerel seçimlerde başarısız olduğu ilçelerden biriside Mundanya İlçesi oldu.

Ama gelin görünki, ne hikmetse bu seçimde Mudanya'da yaşanan hezimetten sonra, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Sögütlü istifa edeceğine veya görevden alınacağına, tam tersine yeni dönemde de Ankara'dan devam kararı çıktı.

İşte bu nasıl bir akıl tutulmasıdır hala anlamış değilim.

Bunun için AK Parti'nin oyları ciddi tepkilerden dolayı düşmeye devam ediyor.

Ben her zaman söylerim ceza ve ödül hayatın her alanında olmalıdır.

Hatırlarsanız Bursa'daki 29 Mart 2019'daki yerel seçimler sonrasında AK Parti'nin seçimi kaybettiği ilçelerden biride Gemlik ilçesi olmuştu.

O dönem AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Yaşar İslam seçim sonrasında yaşanan başarızlıktan sonra onurlu bir davranış göstererek, örnek bir karar alarak İlçe Başkanlığından istifa edeceğini açıklamıştı.

Sonrasında ise yine Ak Parti'nin Bursa'da kaybettiği ilçelerden birisi olan Nilüfer İlçesi'nde de mevcut AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay ise görevinden istifa etmeyerek şansını denemişti.

Ama AK Parti Genel Merkezi, yeni dönemde Ufuk Ay'la devam etmeme kararı alarak siyaseten doğru bir adım atmıştı.

Yerine başka bir başkan adayında karar alınmıştı.

Şimdi AK Parti Bursa'da, başarısız ilçelerle ilgili atılan adımların hepsi doğru.

Ama Mudanya İlçesi'nde ise enteresan olaylar yaşandı.

Bursa'da başarısız olan AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Sögütlü ile ne oldu da, hangi sebepten devam kararı alındığını sormak istiyoruz?

Gerekçesi neydi?

Merak ediyoruz ve soruyoruz!

İddialara göre AK Parti Mudanya Başkanı İnci Söğütlü'nün bazı Bakan, AK Parti Bursa Milletvekilleri başta olmak üzere, üst düzey Bursa yöneticileri, meclis üyeleri için yazdığı hakaretlerden sonra, herkesin tepki gösterdiği ağır yazılardan dolayı görevine nasıl devam edeceği konuşuluyor!

Şayet AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Sögütlü, şayet bu kadar yazdığı yazılardan sonra görevinden istifa etmezse, bizlerde bu konuyu Bursa kamuoyuna detayları ve belgeleri ile aktaracağız.

Bizi izlemeye devam edin!

Not: Gazeteci olarak, siyaseti uzun yıllardır yakından takip eden birisi olarak, AK Parti Mudanya İlçe Başkan İnci Söğütlü'nün yazdığı yazıları gördükten sonra siyasetin bu kadar ayağa düştüğü ve itibarsız olduğu bir döneme hiç rastlamadım.

Bunun için başta AK Parti Genel Merkezi, Ankara ve Bursa'nın Bakanı olarak Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ın bu yapılan hatalardan sonra konuyu çözeceklerine inanıyorum. Yoksa AK Parti'de, Bursa siyasetinde ciddi deprem birileri için olabilir.

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0