BTSO SEÇİMLERİNDE NELER OLABİLİR!

Zaman ne çabuk geçiyor... BTSO seçimleri, daha dün gibi aklımda. 7 Mayıs 2013 tarihinde, kıran kırana bir seçim yaşanmıştı.
Bir tarafta Bursa 2023 Platformu Adayı İbrahim Burkay, diğer tarafta ise İlhan Parseker ile bir seçim süreci yaşamıştık.
Bu seçimde 34 bin üye ile Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odası konumunda bulunan BTSO'da seçim heyecanını izlemiştik.
22 bin üyenin oy kullanabileceği seçimde, 51 komite ve 128 meclis üyesi seçilmişti. Katılım oranı iyiydi.
Bu seçim sonuçları sonrasında, Bursa 2023 Platformu BTSO Başkan Adayı İbrahim Burkay 75 komiteyi alarak BTSO Başkanı oldu.
Tabi o zaman ki seçimlerde, iki grup içinde bazı kişilerin FETÖ desteği aldığı iddia edilmişti. Gerçi bu iddialarda kimin, kime destek verdiği hala kara kutu gibi beklemekte. Ama bu süreç sonrası BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın yönetiminden FETÖ'cü olduğu iddia edilen bazı kişilerin gözaltına alınması, gözlerden kaçmamıştı. Hatta şimdiki bu seçimlerde Başkan İbrahim Burkay'ın, sadece bu konuda eleştirildiğini, ama diğer konularla ilgili BTSO üyelerinin tam desteğinin olduğunu söylediklerini iletelim.
Evet 3 Nisan 2018 Salı günü yapılacak BTSO seçimlerine artık sayılı günler kaldı.
Bu seçimde 34 bin olan BTSO üyelerinin sayısının 39500’e yükseldiğini öğrendik. Öncelikle bu sevindirici bir olay. Sonrasında ise 51 olan komite sayısının, 63’e çıkarıldığını ve 128 Meclis üyesinin de 133’e yükseltildiğini öğrendik. Öncelikle daha katılımcı bir meclis için, bu kararı alan BTSO Yönetimini tebrik ediyorum.
Peki bu seçimlerde kimlerin aday olacağı konuşuluyor?
Hemen sizlere onu belirteyim.

Öncelikle mevcut BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İlhan Parseker ve Mahmud İnan’ın adaylığı kesinleşti. Kulislerde ise, duruma göre Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar'ında aday olabileceği konuşuluyor.
Şimdi bu tahlilde, bu seçimi kim kazanabilir.
Öncelikle bu seçimde, ben katılımın çok yüksek olacağını düşünmüyorum.
Yine mevcut Başkan Burkay'a, başta iş dünyası, STK’lar ve Bursa için hayata geçirdiği 40’a yakın projelerden dolayı ciddi desteklerin verildiğini iletelim.
Hatta en son BTSO'nun organize ettiği Kilis ve Gaziantep'te askere destek programında, Bursa iş dünyası ve STK temsilcilerinin, bu programa katılarak ciddi destek verdiklerini iletelim.

Hatta yine iş dünyası, BTSO'da ki değişim dönüşüm noktasında, BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın, başta TEKONOSAB, ÜR-GE Projeleri, Küresel Fuar Acentesi, Kompozit Test Merkezi, MESYEB, Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi ve Kirazlıyayla Yaşam Boyu Eğitim Merkezi projelerini hayata geçirerek, bu seçimde bir kaç adım öne geçtiğini iletelim.
Yine bu seçimlerde tek projesi olan aday olarak da, BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın isminin bir adım daha önde olduğunu söyleyelim.
Bana göre de BTSO Başkan Adaylarının artık projelerle gündeme gelmesi lazım.
Bu İle ne katkı koyacaksınız, hedefleriniz ve projeleriniz ne ise onları BTSO üyelerine anlatmanız lazım. Yoksa kuru kuruya, hamasetle bu işler olmaz, bu millette böyle bir başkan adayına oy vermez.
Yine bu seçimlerde önemli bir husus da, komitede Başkanlık için aday olanların bazılarının tarafsız olarak BTSO üyelerinden oy istemeleri oldu.
Örnek verirsek Bursa'nın önemli bazı inşaat firmalarının, meclise girmek için tarafsız olarak çalıştıklarını iletelim.
Diğer taraftan önemli bir rakip olan İlhan Parseker'in de bire bir görüşmelerle geçen dönem kaybettiği ve kendisinin hakkı olduğu Başkanlığı almak için çok ciddi çalışmalarda bulunduğunu söyleyelim.
Gerçi İlhan Parseker, daha projelerini açıklamadı ama bu köşe yazımdan sonra kesin açıklayacağını iletelim.
Sonuç itibariyle Bursa'nın önemli kurumlarından birisi olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Başkanı kim olursa olsun, her halükarda Bursa'nın kazanması gerekmektedir.
Şayet iş dünyası da, Türkiye'nin 2023 Hedeflerine destek vermek istiyorsa bu noktada önemli adımlar atması, üretime ciddi anlamda destekler vermesi ve projeleri hayata geçirmesi gerekmektedir.
KARADENİZSİAD'IN ÖRNEK DAVRANIŞI
Bursa'da yeni kurulan STK’lar dan biriside, KARADENİZSİAD oldu.
Bursa'da faaliyet gösteren Karadenizli iş adamlarını bir arada toplayarak, sosyal ve yardımlaşma noktasında, birlikte şehre değer katmak için kurulmuş bir dernek. Derneğin Başkanı Süleyman Uzun ve Genel Sekreteri A.Faruk Çolak. Birbirinden önemli üyeleri var bu derneğin. Bunlardan bazıları ise Ali Tuğcu, Ertan Bacaz, Mehmet Atmaca, Mehmet Kurt, Mustafa Andıç, Hızır Çetnkaya gibi birbirinden değerli isimler.
Bende bir Karadenizli olarak, yeni kurulan bu derneğe hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.
Aslında yeni dernekler deyince, akıllara kıraathaneler gelir. İşte, kağıt oyunu veya alkol ruhsatı alarak keyif yapılan yerler akla gelir.
İşte Bursa'da daha kurulalı aylar olmayan bu dernek, önemli bir yardımlaşma hareketinde bulundu.
KARADENİZSİAD olarak Afrin'e bir program düzenlediler.
Bizleri de bu programa davet ettiler. Ha bu arada bu programın, gezi programı olmadığını da hemen belirtelim.
Bu program Hatay'da, Hassa'daki askerlerimiz için toplanan 1 tır dolusu yardımın verilmesi ile sonuçlandı.

Bu programa gitmek için gece 02;00’de KARADENİZSİAD’ın binasında buluşulup, sonrasında İstanbul’a karayolu ile gidilip, ardından uçakla da sabah saatlerinde Hatay’a gidildiğini iletelim.
Evet bu programda bende, yardım tırının verilmesine kadar 7/24 bu organizasyonda yer aldım.
KARADENİZSİAD ve BTSO’nun ortaklaşa düzenlediği bu yardım tırını, gece saat 23:00'de, değerli KARADENİZSİAD Başkanı Süleyman Uzun ve Genel Sekreter A.Faruk Çolak ve değerli Hızır Çetinkaya abimiz ile karşıladığımızı iletelim.
Nerdeyiz Hatay Gaziantep yolunda...
Bu karşılama sonrasında, Hatay'ın Hassa İlçesi’nde sınırda, Afrin Operasyonu Koordinasyon Merkezi’ne gittiğimizde, duygu dolu anlar yaşadık.
Ben bu ortam karşısında daha fazla dayanamadım ve ağladım.
Evet ağladım...
Neden mi?
Hemen anlatayım.
Bu yardım tırını verdiğimiz, Eskişehirli Yüzbaşı komutanımıza yardım malzemeleri teyit ettirilirken, arkadaşlardan birisi ''komutanım şu çerezlerin tadına bakın isterseniz'' demesi üzerine komutan''bunları benim askerim yesin, biz onlar için buradayız''deyince, duygu dolu anlar yaşadık.
Hatta bu Eskişehirli komutanımız, 2 yaşında lösemi hastası olan çocuğu ve 40 günlük yeni doğan kızı olmasına rağmen gönüllü Hatay'a geldiğini söyledi ve bize çocuklarının fotoğraflarını gösterdi.
Bir notta KARADENİZSİAD olarak Hatay’da şehri gezerken, bir yerde durduğumuzda, Hataylı bir adam elinde bir çuval havuç ile bize doğru geldi. Bizde ne olduğunu anlamadık.
Bize satmak için geldi herhalde dedik. Ama bu Anadolu insanı misafirperverliğini göstermek için bize bir çuval havucu hediye etti. Tebrikler Hatay insanı, var olun inşallah.
Allah razı olsun...
Yine bu tırı yerine teslim ettikten sonra, KARADENİZSİAD Başkanı Süleyman Uzun ve diğer arkadaşlara, komutanlarımız gece yarısı 24:00'de çay ikram ettiler.
Bursa'dan gelmemizden nasıl mutlu olduklarını gözlerinde gördük.
Subaylardan kimi Manisalı, Kimi Eskişehirli, Kimi Erzurumlu, Gece gündüz bu harekâtta nasıl başarılı oluruz noktasında çalışan vatanseverleri gördük. V
e bu İslam ordusunu görünce, bizi kimsenin topla tüfekle yıkamayacağını gözlerimizle görmüştük olduk.
Rabbim devletimizi ve milletimizi her zaman var eylesin inşallah.
Hatta o gecenin öğleninde Cuma namazını mübarek Mehmetçiğimizle 300 askerimiz, PÖH, JÖH, korucular ve Alay Komutanımız ile kılma şerefine nail olduk. Hakikaten hayatımda ilk kez bu kadar anlamlı bir programa gittiğim için mutlu oldum.
Özellikle Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda, şehitler verdiğimiz bu hassas zamanda, bu ziyaretin önemini bir kez daha idrak etmiş olduk. Yine bu programda komutanlarımızla görüştüğümüz gece sohbetimizde bende haklarınızı helal edin dileklerinde bulundum.
Bu dileğimin sebebi ise, bazı vatan hainlerinin askerimizle ilgili, ileri geri konuşması. Onlar rahat yatağına girerken, sizler burada canınızı veriyorsunuz şehit oluyorsunuz dedim.
Sonuç olarak, KARADENİZSİAD Başkanı Süleyman Uzun'a düzenlediği bu güzel etkinlik için çok teşekkür ediyorum.
Allah sizlerden razı olsun.
Bu kutlu yürüyüşümüzde, devletimizin ve askerimizin Rabbim yardımcısı olsun.

Şehitler ölmez Vatan bölünmez.


İNCE MEDYA GRUP BÜYÜMEYYE DEVAM EDİYOR

Bildiğiniz gibi www.mansetx.com haber sitesi,ManşetX Gazetesi, ManşetX Dergisi ve EN Kamuoyu Araştırma Şirketi ile Bursa’ya hizmet eden İNCE MEDYA GRUP, inşaat sektörünün önde gelen gazetelerinden KONUTTREND Gazetesi, www.konuttrend.com internet sitesi ve www.bursahabermerkezi.com haber sitesini de bünyesine kattı.
İnşaat, konut ve gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri de KONUTTREND gazetemizden takip edebilirsiniz.
Selam ve Dua ile

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0