banner101

BTSO İLE BURSA SAHİPSİZ DEĞİL

Türkiye'nin örnek  iş dünyası kuruluşlarından birisi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)'dır.
Bursa' da yaklaşık 45 bine yakın üyesi olan dev bir organizasyondan, Bursa’da sayısız projeleri hayata geçiren bir kurumdan bahsediyoruz. 


Üyelerinin aidatları ile adeta devasa projeleri hayata geçirmeye çalışıyorlar.
Özelikle son iki dönemde BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetimini tebrikler ediyorum.  Sayısız kalıcı eserleri hayata geçirdikleri için.


Bunlara örnek olarak BUTEKOM, BUTGEM, MESYEB başta olmak üzere, BTSO Tahkim Arabuluculuk Merkezi, KFA Fuarcılık, BTSO Akademi, BTSO Mutfak Akademi, bazı sosyal tesisler ve BTSO yaptığı okullar ile BURSA'NIN sorunlarına da sessiz kalmadılar.


Özellikle bu Corona Virüs pandemisinde ülke olarak zorluklar yaşarken, Bursa'nın sıkıntılarını çözmek için BTSO yönetimi ve Başkan İbrahim Burkay  canla başla çalışıyor.


Bursa'nın kronik sorunu olan maske sorununu siyasi irade bile çözemezken,  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bu konuyu çözmek için iş adamlarından aldıkları destekle Bursalı esnaflara ve Kobilere 1 milyon ücretsiz maske dağıtımı yaptılar.


Ayrıca BTSO Başkanı İbrahim Burkay yaptıkları bu yardımla ilgili söyle bir açıklama yaptı.
 “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak salgının ilk ortaya çıktığı günden bu yana firmalarımızın bu dönemi en az hasarla atlatması adına Acil Eylem Planı’nı hayata geçirdik. Özellikle maske konusu firmalarımız için bu dönemde büyük ihtiyaç. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından Bursa’ya gönderilen 624 bin maske, üretim yapan firmalarımızın ilk etaptaki ihtiyacını karşılamak adına atılan önemli bir adım oldu. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanlığımıza sağlamış oldukları bu destekten dolayı iş dünyamız adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.


İşte Bursa'da maske sorunu gibi vatandaşların kabusu olan bu konuyu yerel yönetimler ve siyasetçiler bile çözemezken,  BTSO yine bu adımıyla Bursa'nın sahipsiz olmadığını gösterdi.
Yetmedi ,  Bursa'da ki maske sorununu kısmi olarak çözen BTSO sonrasında,  yine benimde sosyal medyada gündeme getirdiğim Sağlık çalışanlarının sıcak yemek ihtiyaçlarını çözmek için adım attı.


Bu kapsamda Bursa iş dünyası, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Corona Virüs (Covid-19) salgınında, büyük kahramanlık örneği gösteren sağlık çalışanlarının yanında olmayı sürdürdü.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD), gece gündüz demeden ailelerinden uzak kalarak fedakârlık gösteren sağlık çalışanlarına iftar, sahur kumanyası ve sıcak yemek desteği vererek bu sorunu da çözdüler.

Yine unutmadan Bursa'daki esnaf ve kobilerin Corona Virüs nedeniyle işlerinin kötü olmasından dolayı nakit akışına ulaşım noktasında BTSO üyeleriyle ilgili 'Nefes Kredileri’’ için önemli adımlar atıldı.
TOBB ile BTSO,  Bursa' da üyeleri için gerçekleştirilecek yeni ‘’Nefes Kredisi’ne ilk etapta 500 milyon TL’ye kadar kaynak sağlayacağını söylendi. 
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde hayata geçirdiğimiz yeni ‘’Nefes Kredisi’’, içerisinde bulunduğumuz zorlu süreçte KOBİ’lerimize can suyu olacak” dedi.
Bu çalışmayla da BTSO Bursalı esnafın derdine bir anlamda çare olmuş oldu.

Ayrıca yine unutmadan bu Ramazan ayında  Bursa'daki  ihtiyac sahipleri olmak üzere mağdur olan esnafkarada  binlerce aileye erzak paketi desteği verdiler.
 
İşte BURSA'nın sahipsiz olmadığını gösteren başta BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetimine ayrıca DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel'e çok teşekkür ediyorum.
Unutmadan Bursa'da dikili bir taşı olmayanlar, başta bu kurumları eleştirirken önce kendilerine özeleştiri yapıp ondan sonra konuşmaları gerektiğini söyleyelim.
Yoksa birilerinin siparişi ile birilerini karalama kampanyalarının yapılmasının seviyesiz bir adım olduğunu düşünüyorum. 
İnşallah Bursa’mıza hizmet eden bu kurum ve kuruluşların yanında yeni STK ve iş dünyası temsilcileri de örnek projelere imza atarlar.
Selam ve DUA ile,

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0