BOZBEY HÜKÜMDARLIĞI BİTİYOR MU?

Halk arasında Mustafa’ya kısaca ‘’MUSTİ’’ derler. Mesela ne haber hitabı kısadır. Bizde belediye başkanı Bozbey’’e bu anlamda soruyoruz ve diyoruz ki Musti ne haber?

Çünkü nasıl bir hegemonya kurduysa Nilüfer Belediyesi’nde; kimsenin sesi çıkmıyor. Geneldeki muhalefet eksikliği yereldeki Nilüfer’e yansımış sanki. Soran yok, sorgulayan yok… Soran gazetecilere de sansür uygulayıp herkesi sindirmeye çalışıyor. Musti’yi dinleyince de demokrat, eleştiriye açık, mangalda kül bırakmayan cinsten bir adam görüntüsü veriyor.  Gülümseyin, Nilüfer’desiniz derken, Bursa halkı kahkaha atıyor artık. Girift ilişkiler almış başını gidiyor.

Geçenlerde İhsaniye Kapalı Pazar Yerinde dolaşırken Musti’yi gördüm. Yanında kimse olmamasına rağmen, şirinlik yapmaya çalışıyor, çocuklara sarılıyordu. İnsanlara belediye başkanıyım diye künye sayıyordu. Adeta kendisini anlatmaya çalışan şirinlik abidesiydi.

Nasıl oluyor da bu adam kazanıyor? Sorusunun cevabı burada saklıydı. Çünkü belediye mesaisini ,hizmet olarak değil boş işler için harcıyor. Ak Partili arkadaşlarda duruma yardımcı oluyor, muhalefet görevini yerine getiremiyor. Ak Partili meclis üyeleri Bozbey’in eşinin bütün akrabalarını belediyeye yerleştirdiğini ve herkese gizli başkan oyunu oynayan eşinin uyguladığı mobingi bile dile getirip halkı aydınlatamıyor.

 Mesela Bozbey’in belediye başkanı olmasında kaç Ak Partili kiracının etkisi var? Sesleri ondan mı çıkmıyor? Belediyeciliği nikâh, düğün, cenaze olarak gören Musti bu planlamasıyla başarılı gözüküyor güya…

Nilüfer Belediyesi’nin gayrimenkul satış istatiği yayınlanırken 2018 yılında öngörülen 5 milyon 250 bin liralık satış hedeflenmesine rağmen 2018 yılının ilk 5 ayında 43 milyon 523 bin 3 liralık gayrimenkul satışı yapılması, neden sorgulanmaz? 

Bunu kimlere sattıklarının ve arka ilişkilerinin ne olduğu niye haykırılmaz? 

Mesela yirmi yıllık 108 metrekarelik binanın 35 metrekaresini kendine alıp sonra tekrar satılmasının cevabı neden verilmez? Zamanında Nilüfer Belediye’sinin kamu yeri olarak ayrılan yerinde şimdi neden özel okul var ?

Yeşil alanların, ağaçların yerleri satılıp betonlaşırken, ağaç yeşil börtü böcek diyen Musti’ye neden hesap sorulmaz?

Nilüfer Belediyesi’ne ait işyeri şahsa 2 bin tl’ye kiraya verilmişken kiralayan kişi başka bir kişiye 20 bin tl’ye kiraya verirken, aradaki fark belediyeye değil de, kimlere gidiyor diye sormak şimdi bizim hakkımız değil mi?

CHP’nin kendi içinde düştüğü durum bu kadar vahimken, Bozbey’in perde arkası oyunları neden deşifre olmaz ki? Erkan Aydın imzasını çektikten sonraki açıklamasında ‘’Bursa’da bile kamplaşmalar oldu ‘’derken, Bozbey bu kamplaşmanın neresinde? Veya Erkan Aydın’la hareket etmiş midir?

Mustafa Bozbey’in uyguladığı siyasette Kılıçdaroğlu mu, yoksa İnce’nin mi yanında olduğu bu kadar net biliniyorken, Bursa’daki kamplaşmayı finanse eden taraf mıdır ki? 

Bütün bunlar oluyorken, Bozbey başarılı öyle mi?

Allah aşkına başarılı değil, sadece susan bir güruh. Sessiz mi sessiz kendince birtakım hesaplar yaparken, kenarda durarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı için altyapı oluşturup uygun anı beklediği Nilüfer Belediyesi’ni de kaybetmemek için başka stratejiler peşinde olduğu konuşuluyor. Kendisi Büyükşehir Belediye Başkanı olma hayali kurarken, eşini de Nilüfer Belediye Başkanı yapabilir miyim diye çok ince bir hesap yapıyor. Zaten elini güçlendiren de eşinin Nilüfer’de belediye başkanı gibi davranması…

Bütün bunlar olurken Bozbey başarılı öyle mi? Yatarak, başarılı olduğunu iddia eden bir belediye başkanı. 

Başarılı değil…

Sadece görmedim duymadım bilmiyorum diyen bir muhalefet, kendince oynayan bir Musti var.  

Belki bunları görmeyen ve dile getirmeyen  kimseler olabilir, dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. 

Mesela Özlüce Uğur Mumcu Bulvarı’ndaki yeşil alanı imar değişikliğiyle sosyal alana çevirip 30 yıllığına kiraya verirken yeğeninin eczane açtığının hesabını veremeyen bir başkan Musti…

 İşin özeti şu, bir zamanların düzenli ilçesi olan Nilüfer, belediye başkanının kendi şahsi hesapları ve aile fertlerinin belediyeye yerleşmesiyle, son 10 yılda çarpık, yaşanmaz, karmaşanın hakim olduğu,  gelen insanların huzur bulacakken huzursuz olduğu yaşanmaz bir ilçe haline geldi. Bu konuda sayın Bozbey’in emeğinin olduğunu artık halkta biliyor.Bütün bunlar şu gerçeği ne olursa olsun değiştirmeyecek. Makamlar gelip geçici, önemli olan gök kubbe de hoş bir seda bırakmak.

Bozbey giderken hoş bir sedadan değil,insanları ayrıştıran, ötekileştiren,yapısı ve harmandalı oyunuyla da oturup kalkması hafızada kalacak.

Kalın sağlıcakla..

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0