banner101

Başkan Aktaş, Kenan Kibar'a Mecbur mu?

"AK Parti içindeki AKP’liler" söylemi uzun zamandır bizim mahallenin gündeminde. Kısacası, bir dava hareketi olan AK Parti'nin içine sızan ve sadece mama peşinde olan kitleyi tanımlamak için kullanılıyor bu deyiş. Bursa'da da bolca var bu AKP'lilerden. Bunlar kendi menfaatleri için her türlü ayak oyununa başvurur, işlerinin tıkırında olması şartıyla memleketin yanmasını hiç umursamaz, bir de üstüne o ateşten sigarasını yakar da, keyifle tüttürürler.

Kenan Kibar diye birisi
Yıllardır AK Parti'de bir görev almadığı, partili olmadığı ve hiç bir kritik dönemde davanın yanında durup risk almadığı halde işin hep rant kısmında yer alan, Bursa AK Parti'deki AKP'lilerden birisi de Kenan Kibar'dır.

Medyada beslediği adamlardan oluşan bir yapılanmayı da kullanarak her dönem giriştiği siyasetteki ayak oyunları parti içindeki dava insanlarını rahatsız etse de bu kibarcık muktedirleri bir şekilde bağlamayı beceriyor. Özellikle FETÖ'nün çok güçlü olduğu dönemde semiren bu kibar kıvırcık, hakkında hazırlandığı iddia edilen onlarca dosyadan da bir şekilde yırtmayı başarmış görünüyor. Yani her yönüyle başarılı bir AKP'li. 

Kenan Kibar'ı kim koruyor?
Bilinen 10’a yakın şirketi olan ve gayri resmi ortaklıklarıyla 20’ye yakın şirketi yönettiği iddia edilen Kenan Kibar hakkında mali şubenin yıllarca hazırlık yaparak oluşturduğu ve adliyede bekletildiği iddia edilen çok kalın bir dosyadan da bahsediliyordu ancak bugüne kadar hakkında bir işlem yapılmadı. Peki bu kibar kıvırcığı kim koruyor? 

Yolu Hikmet Şahin ile kesişip, onun basın danışmanı olduktan sonra inanılmaz bir hızla büyüyerek bugünlere gelen Kenan Kibar’ın medyadaki en büyük gücü ise yıllardır kamu kurumlarının tanıtım bütçelerini yönlendirmesinden kaynaklanıyor. Uzun yıllara dayanan bu çalışmalar sayesinde bugün istediği gibi kullanabildiği internet siteleri, haftalık ve günlük gazeteler ile köşe yazarlarına sahip olan Kenan Kibar, bu sayede girdiği hiçbir kurumdan boş çıkmadığı gibi istediği zaman da gündem oluşturabiliyor.
Bursa’da bugüne kadar namusuyla gazetecilik yapan hiç kimse bu kadar siyasi güç elde edip maddi olarak da bu kadar semiremedi. Zaten mesleğin yapısı da bunu mümkün kılmıyordu.  

İnegöllüler neden Kibar'ı çok seviyor?
Geçmişte İnegöllü Hikmet Şahin ile çalışan, bugün de yine İnegöllü olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın basın danışmanlığını yürüten (Bu arkadaş yürütmeyi iyi bilir) kıvırcık Kenan için çok sayıda kişi Alinur Aktaş’ı uyarıyor ama (gerekçesini açıklayamasa da) Başkan Aktaş, bu isimle çalışmaya devam ediyor. Hatta başka bir İnegöllü olan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın da bu kibarcıkla çalıştığı, hatta milletvekillerinin hafta sonu programlarını Kenan Kibar'ın düzenlediği de kulislerde konuşuluyor.

Peki dürüst herkesin rahatsız olduğu, akçeli işlerin adamı Kenan Kibar neden hala görevine devam ediyor? Kibar’ın bu konumu PR yapmasından (o işi de zaten hiç beceremiyor) ya da yaptığı basın danışmanlığından kaynaklanmıyor. Başkanların bu arkadaşta çok beğendiği bir meziyet var ki, bu da onu vazgeçilmez kılıyor. Bu arkadaş çok kibar çanta taşıyor ve bu huyunu müteahhitler de çok seviyor!  
Kenan Kibar, Bursa Medyasını ikiye böldü

Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevi sayesinde elde ettiği güçle bu kibar kıvırcık Bursa Medyasını ikiye ayırdı. Bir tarafa; kendisine çalışan, istediği zaman istediği yazıları yazdırabildiği kurumları diğer tarafa da etki edemediği kurumları koyan bu kıvırcık, belediyenin parasını babasının malı gibi keyfine göre dağıtıyor. Kendine çalıştığı sürece, medyada hiç bir etkisi olmayan hatta vatandaşın adını bile bilmediği basın kuruluşlarına bol keseden reklam verirken, gerçek gazetecilik yapan kurumlara hiç bir destek sağlamıyor. İstiyor ki, herkes pes edip bu kıvırcığın güdümüne girsin!

Tabi bu akçeli işler bu kadar pervasızca yapılırken, bizim dışımızda kimse de "Kardeşim bu ne rezalet! Bursa'da kimsenin adını bile bilmediği bazı haftalık gazeteciklere, haber sitelerine, hatta facebook sayfalarına bile çok yüksek meblağlarda reklamlar veriliyor. Bu Bursa, bu kadar sahipsiz mi? Burası dingonun ahırı mı?" Diye sormuyor!
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Dogrucu Davut
Dogrucu Davut - 4 yıl Önce

Oncelıkle baslatmıs oldugunuz bu basarılı davanızdan dolayı tebrık ederım uzun suredır yazılarınızı takıp edıyorum inşAllah Mansetx olarak Kenan Kibar ve sabıkalı şahıs Nezir’in butun oyunlarını sonuna kadar cıkarır adeletın onunde hesap vermesını saglarsınız.

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0