BAŞBAKAN YILDIRIM'IN BURSA PROGRAMI VE ANALİZİ

Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve yönetimi, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bursa'daki programları için tüm hazırlıkları eksiksiz yapmaya çalıştılar.
Hatta ilk kez Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Hakan Çavuşoğlu'nunda Bursa'daki hazırlıkları yakından takip ettiğini iletelim.
Şehirde hummalı çalışmalar vardı. Caddelerde, sokaklarda, Başbakan Yıldırım’ın posterleri her yerde görünüyordu.
Ama bu program öncesi şöyle bir handikap vardı.
Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa'da yaptığı görkemli programlardan sonra Başbakan Binali Yıldırım'ın işi hiçte kolay değildi. Yani beklentiler çok yüksekti, halkın katılımı noktasında. Bakalım bu programa kaç kişi gelecek soruları sorulmaktaydı.
Çünkü halkın lidere ve davaya bakışında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilgisi farklıydı. Zaten bunu Erdoğan'ın katıldığı, tüm programlarda görüyoruz.
Onu görmeden dua eden, seven, aileden birisi olarak görenlerin sayısı, hiçte az değil.

Halkın adamı ve lideri olmak böyle bir şey olsa gerek!
İşte Bursa'da Ak Parti Bursa İl Başkanlığı’nın, 6.Olağan Kongresine onur konuğu olarak Başbakan Binali Yıldırım davet edilmişti. Gerçi iktidar partisi Bursa'ya verdiği değeri gösterirken, ana muhalefet partisinin il kongresinde Bursa'ya gelen genel başkan görmediğimizi de iletelim.
Evet Başbakan Yıldırım uzun bir aradan sonra Bursa'ya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Bursa'ya geliş saati olarak her yerde 15:00 olarak reklamlar yapılmıştı. Ama ne yazık ki Başbakan Yıldırım nerdeyse 3 saat gecikme ile Tofaş Kapalı Spor Salonu’na giriş yaptı. Sabahın erken saatinde gelen partililerden, programdan ayrılma aşamasına bile gelenler vardı. Gelen partililerin azda olsa heyecanlı olduğunu iletelim. Gerçi Erdoğan'ın geldiği gibi bir heyecanı, sokaklarda görmediğimizi iletelim.
Yine Yıldırım'ın geç kalmasından dolayı, konuşma noktasında da epey sıkılanların olduğunu iletelim.
Şimdi de gelelim Başbakan Yıldırım’ın Bursa için verdiği önemli mesajlara. Özellikle Başbakan Yıldırım ''Türkiye’nin 4 büyük şehrini, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa’yı otoyollarla, tren hatlarıyla birbirine bağlıyoruz.
Sevgili Bursalılar, Ankara-İstanbul- Bursa-Yenişehir-Bilecik üzerinden bağlanacak hızlı tren inşaatı devam ediyor. Arazinin tüm zorluklarına rağmen inşallah önümüzdeki 2 yıl içerisinde, burayı da hizmete açmış olacağız.
Yine önümüzdeki sene Bursa-Bilecik, Yenişehir-Bilecik bölünmüş yolunu da bitireceğiz.''gibi önemli konuları paylaştı.

Bursa'yı yakından takip ettiğini bu konuşmada söyleyebiliriz. Başbakan Yıldırım’ın Bursa programında, kazanan tarafın Bursa olduğunu iletelim.
Özellikle Başbakan'ın yeni Belediye binasına giderek yeni Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la birlikte görüşmesi, Başkan Aktaş’ın, kronik sorunların bazılarını Yıldırım’a iletmesi çok önemliydi. Hatta trafikte yaşanan sıkıntı ile metro ile ilgili 3 milyar liralık maliyet ile ilgili Başkan Aktaş'ın merkezi hükümetten destek istemesi ve Başbakan Yıldırım’dan olumlu cevap alması da Bursa için çok önemliydi.
Evet, Bursa tarihinin belki de son Başbakanını, misafir olarak ağırladı.
Malumunuz artık Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçileceğinden artık Başbakanlık makamı ortadan kalkacak.
Hatta benim iddiama göre, muhtemel 15 Temmuz'da yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin birlikte yapılacağını düşünürsek, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın, 6.olağan kongresine Başbakan Binali Yıldırım’ı Bursa’da, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa milletvekilleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’de yalnız bırakmadı.

BTSO BAŞKANI İBRAHİM BURKAY VE ACILI GÜNÜ!

Başbakan Binali Yıldırım'ın Bursa programına, Bursa iş dünyası ile buluşması ile ilgili bir program daha eklenmişti.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde, Bursa iş dünyası ile buluşacaktı.
BTSO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bu programda, Başbakan Binali Yıldırım ile Bursalı iş adamlarını bir araya getirilecekti ama maalesef üzücü bir haberden dolayı iptal edildi.

Gelelim bu üzücü haberin detayına...
BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın kardeşi Ahmet Tevfik Burkay, amansız bir hastalık olan kanser hastalığına yakalanmıştı. Hatta 2-3 aydır da bu hastalıkla mücadele ettiğini duymuştuk...
Yine yakın zamanda da durumunun hiçte iyi olmadığı kulağımıza gelmişti. Hatta Başkan İbrahim Burkay’ın, haftanın bazı günleri kimseye haber vermeden gizlice İstanbul’da tedavi gören kardeşini ziyaretine gittiğini duyduk.
İşte bu anlamda Bursa'nın yakinen tanıdığı ofroad yarışçısı ve sevilen birisi olan Ahmet Tevfik Burkay maalesef amansız hastalığa yenik düştü ve Pazar akşamı Hak'ka yürüdü. İşte bu yaşanan olaydan sonra Başbakan konuşmasını yaparken, son dakika olarak bu yaşanan üzücü olaydan sonra iş dünyası ile Başbakan için hazırlanan bu buluşma iptal edildi.
Bizlerde değerli BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a, Rahmeti Rahman’a kavuşan kardeşi Ahmet Tevfik Burkay'ın vefatından dolayı, Allah rahmet eylesin,mekanını cennet eylesin, yakınlarına da sabırlar versin inşallah diyoruz.
Bu arada bu gelişmeler yaşanırken, bu program içinde Ankara'dan önemli misafirlerin Bursa'da olduğunu da iletelim. Başta TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, iş dünyası programına katılacak isimlerden birisiydi.
Yine bu üzücü vefat haberinden sonra Burkay ailesinin cenazesinde ise siyaset, iş ve devlet erkanının hazır bulunduğunuda iletelim. Başta Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Tim Başkanı Mehmet Ekşioğlu,TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Eski Bakan Cavit Çağlar, eski BTSO Başkanı Celal Sönmez, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa eski ve yeni Milletvekilleri ve çok sayıda Belediye Başkanının bu cenazede hazır bulunduğunu iletelim.
Hayat bu, her şey bizim için dedirtecek olaylara bazen şahit olabiliyorsunuz.
Hani derler ya nasibin varsa gelir Bağdat’tan, Yemenden, nasibin yoksa ne gelir elden!

Ne diyelim, ateş düştüğü yeri yakıyor. Tekrardan Burkay ailesine, başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
Hani halk dilinde hep söylerle ya, Rabbim çok sevdiği kullarını erken yaşta yanına alırmış.
Söylenecek başka bir şey yok...
Şimdi dua zamanı...
El Fatiha.....

TÜRSAB DEVRİMİNDE HASAN ERDEM'İN MÜCADELESİ!

TÜRSAB’ta 20 yıllık Başaran Ulusoy hükümdarlığı yıkılmıyordu!
Kimse buna dur diyemiyordu...
Ta ki Bursa'dan Selam Tur'un sahibi Hasan Erdem ortaya çıkıncaya kadar.
Hasan Erdem'i hakikaten takdir etmek gerekiyor. 4 yıl önce TÜRSAB'ta bir şeylerin yanlış gittiğini ve buna birilerinin dur demesi gerektiğini söyleyen kişilerden birisiydi.
Hatta bizde dönem dönem kendisi ile bazı tv programları yaptık.
Projeleri ve TÜRSAB’ta neler olması gerektiği ile ilgili konuşmuştuk. İnanmış bir kişiliğe sahipti Hasan Erdem.
En son seçimlerde ‘’Güçlü TÜRSAB, Güçlü Türkiye’’ sloganıyla tabiri caizse, Türkiye'yi siyasi parti başkanı gibi il il gezdi. Bunun mükafatını da aldı. Özellikle TÜRSAB'ta nerede eksik,nerede yanlış varı bilen ve analiz eden birisiydi.
Yine bu konuyla ilgilide 32 makro projesi vardı.
Usanmadan Edirne’den Karsa,Trabzon’dan Antalya’ya tüm meslektaşlarına derdini ve projelerini anlatan birisiydi.
Velhasıl kelam bu seçimde birden fazla aday çıkınca, Hasan Erdem'de Firuz Bağlıkaya listesine destek vererek son anda seçimlere girdi. Ve bu iki adaylı birleşme tarih yazdı.

Herkes hadi canım TÜRSAB’ta değişim zor derken, bu inanmış iki meslek aşığı kişi TÜRSAB’ta Devrim yaptı.
Sonuç olarak Firuz Bağlıkaya ve Hasan Erdem’in listesi, 3 bin 622 oydan, 2 bin 198 oy alarak, Başaran Ulusoy dönemini bitirdiler.
Tebrikler.....
Firuz Barbaros Bağlıkaya, Hasan Erdem, İşte TÜRSAB Yeni Yönetimi... Firuz Barbaros Bağlıkaya, Hasan Erdem, Mehmet Nazih Hacıalioğlu, İbrahim Halil Kalay, Hacı İbrahim Canatan, Ali Bilir, Ahmet Özden , Selçuk Boynueğri, Bedirhan Bayka, oldu. Bizlerde TÜRSAB’ta önemli bir yerde görev alan, Hasan Erdem'e yeni görevinde başarılar dileklerimizi iletiyoruz.
Allah utandırmasın inşallah....
Bursa'da sizden çok hizmet bekliyor!!
Selam ve dua ile...
YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0