Bakanımız Faruk Çelik İnce Medya'yı Ziyaret Etti

Sayın Bakanımız Faruk Çelik ile ilk defa 2002 yılında tanışmıştım.
3 Kasım 2002 seçimleri öncesi Radyo En de hazırlayıp sunduğum radyo programı konuğumdu.
26.10.2002 tarihli programda Bursa ile ilgili projelerini ve yapacaklarını etkin bir şekilde anlatmıştı.
Hatırlarsanız o dönem Bursa da sadece Nilüfer ilçesine raylı sistem döşenmiş , Yıldırım ve Osmangazi ilçesinin büyük bölümü raylı sistemden mahrum kalmıştı.
Nilüfer de doğalgaz vardı , Başta Yıldırım olmak üzere diğer ilçelerde doğalgaz altyapısı bile yoktu.Bursanın trafiğini rahatlacak çevre yolu projesi bitirilememişti.
Kendisi programımda bunların hepsini özetlemiş ve yapacağının sözünü vermişti. Bursa da Milletvekilliği ,Ak Parti Grup Başkanvekili ve Devlet Bakanı olarak görev yaptıgı süre içerisinde diğer Bursa Milletvekilleri ile koordineli olarak bu projelerin bir çoğu tamamlandı.
Çevre yolu bitirildi, Metro Yüksek İhtisas a ulaştırıldı. Yıldırım ilçesinde de doğalgazı Erikli de ateşlemişti.


Sayın Bakanımız Medyamızı ziyarette de yine gündeme dair önemli açıklamalar da bulundu.
Milli Tarım Projesi Sayın Faruk Çelik kabine de en son Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapmıştı.Tarım Bakanlığı halkın tamamını ilgilendiren çok önemli bir bakanlıktır.Her sabah kahvaltı ile karşımıza gelen ve yaşamımızda beslenme ile ilgili ne varsa bu bakanlığı ilgilendiren konulardır. Faruk Çelik Bakanlık görevini şöyle tarif etti. “ Bakıp GEÇEN değil, bakıp GÖREN , gördüklerini ANLAMLANDIRAN ve sorunlara ÇÖZÜM üreten “ mercidir .
10 yılsüren Bakanlık görevlerinde hareket stratejisini açıklayan Çelik, Bakanlıklarda mevcut sorunlarının sahada analizinin çok iyi yapılması gerekmekte,bu konularda üniversitelerimizin raflarda çürümeye terk edilmiş görüşleri de alınıp “ilimin öncülüğünde“ hareket edilmelidir. Bakanlığın pratikte yaşanan sorunlar ile bilimiharmanlayıp çözüm üretilen bir makam olduğunu belirten Çelik, Tarım Bakanlığı yaptığı dönemde Ortak akıl toplantıları ile çiftçilerin sorunlarını her ilde dinlemişti. Hafta da belli saatlerde direk cep telefonu ile çiftçilerle görüşmüştü.
Havza bazlı üretim , Tarımsal Sit alanları, Mazot a %50 destek gibi pek çok projeyi de hayata geçirmişti. Havza bazlı üretimde planlı üretimin önü açıldığını ifade eden Çelik 100 bin ton patatese ihtiyacınız var çiftçi 200 bin ton üretiyor. Bu plansızlıktan dolayı fiyatlar düşüyor, ürünler çürüyordu. Havza bazlı üretimle ihtiyaç kadar ürün ekildiğini ve çiftçinin malının da değerli olduğunu anlattılar.

Bakanlık Yaptığı Dönemdeki İcraatları Kitaplaştırıyor

Tarımın ; Milli Eğitim gibi, Milli Savunma gibi Milli olması gerektiğini dile getiren Çelik ; 80 milyonun geleceğini , gıda güvencesini koruyabilmek ve geleceğe taşıyabilmenin yolu Tarımın Milliğinde geçmektedir dedi. Tarım Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmaları derli toplu bir kitap haline getirme noktasında olduğunu da belirtti.

Gelecekte Savaşların Perde Arkasında Gıda ve Su Olacak


Milli tarımdan kastettiklerinin şehit kanları ile sulanmış toprağımızı milletin istifadesine sunmak olduğunu belirttiler.Milli Tarım projesi ile amaçlarının kimyasallarla yok edilmemiş , toprağı korunmuş, ve kalitesi yüksekaraziler üzerinde 80 milyonun gıda ihtiyacını karşılamaktır dedi. Gelecekte çıkabilecek savaşlarınperde arkasındaki gerçeğin gıda ve su sorunu olacağını; dünyada gıdaya erişim sorununun çok büyük çapta olduğunu belirttiler. 7 milyarlık insanlık aleminde 2 milyar insanın aç ve yoksul , 800 milyon ekmeğe ulaşamayan insan olduğunu belirten Çelik 2030 yılına kadar 700 milyon insanın gıda ve suya erişimin daha kolay olacağı refah ülkelere göç ederek yer değiştireceğini söylemesi gerçekten korkunç bir tabloyu da ortaya koyuyor. Bursa dan ayrılıp, Şanlıurfa listesinde olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğini ve 24 Nisan da Hızlı Tren Demiryolu ihalesi yapılırken Şanlıurfa ya gittiğini belirtti.Kendisinden sonra demiryolu ihalesinin sonuçlanamadığını ve 7 yıldır hala devam ettiğini ; Bursa ve geleceğimiz adına bu olaya çok üzüldüğünü ifade eden Çelik; Bu işler takip ister, kaynaklar bellidir kim alabiliyorsa alır diyerek yapılacak yerel seçimler için de görev verilirse bu kaynakları Bursa ya getiririm mesajını verdi. Kendisine medyamıza ziyareti ve canlı yayında tam 42dakika sorularımıza içtenlikle cevap verdiği için teşekkür ediyoruz.

Meclis Çiftçi İçin Mesaide

Bu hafta meclisde çiftçileri çok yakından ilgilendiren kanunlar görüşülüyor. Bu kanunlarla Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu'nda yer alan yetkiler, DSİ Genel Müdürlüğü'ne veriliyor. Arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yürütülmesinde DSİ uygulayıcı kuruluş olarak yetkili olacak. Sulama tesislerinden izinsiz olarak su kullananlara, izinli kullanım olması halinde alınması gereken işletme ve bakım ücretinin yüzde 50 fazlası tutarında idari para cezası verilecek. Orman Genel Müdürlüğü, devlet ormanlarında arkeolojik kazı yapılmasına; odun kömürü, katran, sakız gibi işletilmesinde ağaç kullanılan ocakların açılmasına ve yeraltında depolama alanı kurulmasına, bedeli karşılığında 29 yıla kadar izin verebilecek. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait taşınırlar, taşıtlar, araç, gereç ve malzemeler ile makine ve teçhizatlar DSİ'ye devredilecek. Yazıyı kaleme aldığım saatlerde Tasarı'nın ilk 14 maddesi de meclisten geçti.
YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0