banner102

BAKAN YARDIMCISI HALİL ELDEMİR BURSA İÇİN BİR FIRSAT

Bursa onu kısa adı BİHMED olan Bursa İmam Hatipliler Derneği’nin başkanlığını yaptığı zaman tanımıştı. Halil Eldemir, BİHMED Başkanı olarak girişimleri ve etkinlikleriyle taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazandı. Bursa’da çalışkan, üreten ve sorun çözen bir yapıya sahipti. Bu üretken yapısı kısa sürede onu AK Parti Bilecik’ten Milletvekili olarak Meclise taşıdı. Mecliste başarı ile 2 yıl hizmet etti. Bursa’dan da bu arada hiç bir zaman ayrı kalmadı. Yeni dönemde Milletvekili olamayan Halil Eldemir, öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Müşavir olarak atandı.

Ama Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan atamalar sonrasında Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atandı. İşin açıkçası Ankara’yı bilen ve tecrübe sahibi olan Halil Eldemir’in böyle bir makama getirilmesinin Bursa ve Bilecik için büyük bir fırsat olduğunu söyleyelim. Anakara’da Bursa lobisi her zaman Bursa’yı hatırlamaz.  Bu dönemde inşallah daha güçlü bir şekilde Bursa’ya hizmet etme fırsatı yakalarlar. Yoksa geçmişte olduğu gibi Bursa’ya hizmet etmek için bu makamlar kullanılmazsa, Bursa bir arpa boyu yol  alamaz.


BURSA’NİN SEVDİĞİ EMNİYET MÜDÜRÜ CELAL UZUNKAYA EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ OLDU! 

Bursa’da bir dönem başarılı, çalışkan ve proje adamı olarak görev yapan Bursa Emniyet İl Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya’nın, geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürü olarak atandığını duymuştuk. Karadenizli olarak bilinen BABACAN tavırlarıyla HALKIN sevgisini kazanmış bir isim olan Celal Uzunkaya’nın Emniyet Genel Müdürü olarak atanmasına en çok sevinen ve destekleyen illerden biriside Bursa oldu. Sosyal medyadan adeta Celal Uzunkaya müdüre  tebrik mesajları yağdı. Zaten Uzunkaya’nında Bursa’ya ayrı bir sevgisi olduğunu iletelim. Zaten Bursa’nın uzun yıllardır  Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın evi olduğunu hatırlatalım.

Kendisiyle bende İzmir Emniyet Müdürü ve Antalya Emniyet Müdürü olduğu zamanlarda da sık sık görüşme fırsatı bulmuştum. Hatta kendisine sizin gibi devlet adamlarına, bürokratlara çok ihtiyaç olduğunu söylemiştim.

Yine kendisiyle ilgili bir anımı paylaşmak isterim. Antalya Emniyet Müdürü olduğu zaman kendisini ziyarete gitmiştim. Sağolsun kendisi önce bizi makamında ağırladıktan sonra özel bir mekanda yemek yeme fırsatı yakalamıştık. Öncelikle makamında sohbet ederken önündeki ekrandan,  önemli bazı caddelerin kamera görüntülerine de bakıyordu. Bir ara Antalya’nın önemli bir caddesinde bir aracın aniden durduğunu gördü ve özel kalemini çağırarak hemen konunun araştırılmasını istedi.

Yani her halükarda,  işi her şeyden önce yapan bir isimdi. Hatta akşam yemeğinde özel kalemi yanına gelerek ilçe trafik polis araçlarından birisinin kaza yaptığını bilgisini vermişti. Bu bilgi sonrasında yemek yedikten sonra kaza yapan polisleri ziyaret edeceğini söylemişti. Normalde İlçe emniyet müdürünün yapacağı görevi kendisi bizatihi yapan, teşkilatı çok iyi bilen bir emniyet müdüründen bahsediyoruz. Zaten Emniyet teşkilatıda onu çok seviyordu. Hatta ülke genelinde nerdeyse tüm teşkilat ve halk tarafından da Emniyet Genel Müdür olan Celal Uzunkaya isminin ne kadar isabetli bir karar olduğunu yazdıklarını söyleyelim.

Evet Ankara lobisi içinde bu atamanın, Bursa’yı sevindiren bir atama olduğunu iletelim. İnşallah her görevinde başarılı işlere imza atan Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın yine önemli projelere imza atacağını düşünüyorum.

Hatta malum başta FETÖ Terör Örgütü tarafından kumpas mağduru olsa da, bu alanda mücadele etmede çok başarılı olacağını düşünüyorum. Yine gazeteci olarak emniyet müdürlüğü yaptığı dönemde işini severek yaptığını, sosyal medyasında bile emniyetle ilgili özel haberleri paylaşarak kamuoyunu bilgilendirdiğin ide unutmadan söylemek isterim.

Sonuç olarak, ülkemize ve milletimize hizmet eden tüm bürokratlarımızdan Allah razı olsun.

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0