BAKAN ALBAYRAK’TAN RADİKAL KARARLAR

Sayıştay başkanlığı görevinde bulundu. Akabinde aynı kurumda üye olarak kaldı. Hem yakın koruması var, hem de Gölbaşı’ndaki villasında 24 saat koruyan polisler var. 

Hâkimler Savcılar Kurul üyeleri… Emekli olduklarında, devletin resmi araç, şoför, koruma… Ölünceye dek. Allah aşkına,  böyle saltanat olur mu? Bu devlet bu kadar zengin mi? 

13bin polis, yakın korumada görev yaptığını söylüyorlar. . Bir de bunlardan, hassas noktada görev yapanlar var. Gerisini siz düşünün. Yazıktır, günahtır.. 

Devlet, 2017 yılında.. “ Hizmet Alımı Yöntemi “ ile, yaklaşık 14 bin araç kiralamış.Bu araçların yakıtı, şoförü, bakımı devletten. Ayrıca bu araçlar sivil plakalı olduğu içinde, kimlerin hizmetinde olduğu bilinmiyor. 

Ve kiralanan araçların  piyasa değeri üzerinden, üç yıl içinde firmaya  ücreti  ödeniyor.. 

Türkiye’de 200 bin makam aracı bulunuyormuş... Kendi binalarını terk eden devlet, lüks gökdelenlere kiraya çıkmış. Bu kadar zengin miyiz? 

Sular altına gömülen Hasankeyf’e 100 trilyon harcandığı söyleniyor, doğru mu?. TOKİ’ ye devredilip yıkılacağı söylenen Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, milyonlar harcanarak onarımı yapılıyor.(muş). 

Kamu kurumlarına kiralanan binalar keza öyle.. 5 yıllık kirası ile aynı bina satın alınabiliyor. Bakanlık kaynaklarına göre, sadece bir yıl içinde, kiralanan lojmanlar, hava ve deniz taşıtları, personel servisi için 5 milyar ücret ödenmiş. Kiralanan hizmet binaların yıllık bakım onarım gideri 2 milyarmış... 

*** 

Araç saltanatına son verilmeli. Lojmanların tümü  satılmalı., Kamu kurumlardaki yemekler, Personel servisleri, Makam araçlarını tarihe gömmeli. Genel müdür ve üst düzeydeki bütün bürokratlara verilen” Temsili giderleri” yasaklanmalı. 

Avrupa’da başbakanlar ve bakanlar  bisikletle  işe gidip -geliyorlar..Odacı,çaycı,en düşük memur kendi imkanları ile işe gidiyorsa , Genel müdür ve üst düzeydekiler de, garajlarındaki lüks araçlarını görücüye çıkarsınlar ve işe öyle gitsinler. Yatırımlar mutlaka denetlenmeli ve gerçek  değer üzerinden yapılmalı 

*** 

İçişleri gibi önemli bakanlıklarda bulunmuş, terör odaklarına hedef olmuş kişiler hariç , bütün eski  ve yeni siyasetçilerde bulunan araç ve korumalar geri çekilmeli.. Cumhurbaşkanı, Meclis bakanı ve görevdeki bakanların dışındaki tüm koruma ve araçlar kaldırılmalı. Vali, Belediye başkanı, Emniyet müdürü, kaymakam ve bütün kamu görevliler kendi araçları ile işe gitmeli.. 

Radikal karar ve gerçek tasarruf böyle olur. Bakan Albayrak ’in radikal kararlarını destekliyoruz.. 

BAKAN YARDIMCILARI… 

Bazı bakan yardımcıları gerçekten isabetli oldu.  

Bunlardan bir kaçını yazmak kaçınılmaz oldu.. 

1…MEHMET ERSOY… 

İçişleri Bakan Yardımcısı olarak yeniden atanması çok isabetli olmuştur. Mehmet Ersoy TBMM İçişleri komisyon Başkanlığı yapmış,bilgili ve konusunda ihtisas sahibi birisidir.Parlamentoda görev yaptığı yıllar Milletvekilleri tarafından sevilen ve sayılan birisidir. 

Kendisi zaten içişlerinden gelmektedir.Memleketi Sinop”ta da sevilen bir şahsiyettir. 

2..HALİL ELDEMİR…. 

Uzun yıllar Bursa’da AK Partide görev yaptı.Bir dönem Bilecik Milletvekilliği yaptı.İnşaat Mühendisidir.Çok çalışkan bir yapıya sahiptir. 

Şimdi Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. 

Bakanlıkta Yatırımlar Genel Müdürlüğü,Basın ve Halkla ilişkiler,Parlamento ile ilişkiler,Yerel Yönetimler ve Teşkilatlara o bakacak. 

Bakanlığın açılan penceresinde o var. 

Halil Eldemir Bakanın eh büyük yükünü üstlenmiş durumda. 

Eldemir Bursa içinde büyük bir şans olmuştur.Bursa sevdalısı bir insandır.Bursa”ya büyük hizmetlerinin olacağına inancım tamdır. 

3…AHMET ERDEM.. 

Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı. 

40 Yıllık bürokrat.Çalıştığı her kademede başarılı olmuş Çalışma Bakanlığında Müsteşarlık,Bakanlık ve şimdi ise yeni dönemde Bakan Yardımcısı oldu. 

Gecesini gündüzüne katan dürüst ve çalışkan bir yapıya sahiptir. 

Sorunları Bakanlığın iç bünyesinde çözen ve çözüm üreten Erdem üst makama hep somut önerilerle giderek Bakanları rahat çalıştırmıştır. 

Erdem Babacan tavırları ile sevilen ve saygı duyulan bir bürokrattır. 

Çalışma Bakanlığında alınan doğru ve ülkeye katkısı olan radikal kararlarda onun imzası vardır. 

Kapısı halka açıktır. En sevindiği an bir vatandaşın işini çözdüğü andır.Onun için en büyük hizmettir. 

Erdem halka hizmeti hakka hizmet olarak görür. 

4….FATİH METİN…. 

Ticaret Bakan Yardımcısı… 

Daha önce iki kez Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yaptı. 

Parlamento ile ilişkileri üstün gayretleri ile yürüttü.Bütün Milletvekilleri ondan çok memnundu. 

Korusunu iyi bilen çalışkan,dürüst bir yapıya sahiptir. 

Çalıştığı Bakanlarla tam bir uyum içinde olmuş,çözüm odaklı çalışmalara imza atmıştır. 

Mütevazi ve olgun bir yapıya sahiptir.Yeni dönemde de Bakanı parlamento ile ilişkilerde rahatlatacaktır.Fatih Metin Milletvekili olduğu dönemde de seçim bölgesi olan Bolu’da da sevilen bir vekildi. 

Konularını çok iyi bilen birisidir.Ticaret Bakanlığına yapılan en isabetli atamadır. 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0