Yedikleri Yemekten Zehirlenen 8 Kişi Hastanelik Oldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, yedikleri yemekten zehirlenen altısı çocuk toplam 8 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.Olay, Elmatepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce annelerini kaybeden Bayrak...

Yedikleri Yemekten Zehirlenen 8 Kişi Hastanelik Oldu
banner98
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, yedikleri yemekten zehirlenen altısı çocuk toplam 8 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay, Elmatepe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce annelerini kaybeden Bayrak ailesi okutulacak olan mevlitte misafirlere ikram edilmek üzere marketten tavuk aldı. Mevlit öncesi pişirilen tavuktan yiyen aynı aileden Emre Özdemir (16), Savaş (12), Efe (6) Ela (6) Elif (11) Kerem (8) Tülin (39) ve Nihat Bayrak (43) da mide bulantısı ve kusma şikayeti başladı. Çocukların fenalaşmaya başlaması üzerine 6’sı çocuk 8 kişi özel araçlarla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 8 kişiye serum takıldı.
Gündüz marketten tavuk aldıklarını ve bir miktarını pişirip çocuklara yedirdiklerini anlatan Ferhat Bayrak, bir süre sonra çocuklarda kusma ve halsizlik belirtileri başladığını söyledi. Çocukların yedikleri tavuktan zehirlenebileceklerini düşünerek hastaneye geldiklerini anlatan Bayrak “Kardeşim öğle saatlerinde bir marketten tavuk almış. Aile fertleri kendi arasında pilav üzeri tavuk yapmış. Yemeği yedikten sonra akşam saatlerinde kusma olayları oldu. Kardeşlerimin ve kendi çocuklarım şu anda Ereğli Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor. Kan tahlilleri yapıldı ve serum bağlandı. Şu an böyle. Daha sonra ne olur bilmiyorum. Çocukların rahatsızlanması sonrasında cemaate vermekten vazgeçtik. Bu yemeği cemaate verseydik onlar da rahatsızlanacaktı" dedi.
Gıda zehirlenmesi şüphesi üzerine polis ekipleri de Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne gelerek aileden bilgi aldı. 8 kişinin hastanedeki tedavileri devam ederken, polis olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0