Uyanık Ev Kadını Telefon Dolandırıcısını Yakalattı

Konya’da kendisini polis olarak tanıtıp 50 bin lira isteyen dolandırıcı, ev hanımının dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.

Uyanık Ev Kadını Telefon Dolandırıcısını Yakalattı
banner98
Konya’da kendisini polis olarak tanıtıp 50 bin lira isteyen dolandırıcı, ev hanımının dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 10 gün önce Şanlıurfa’dan Konya’ya gelen İbrahim H. (19), merkez Selçuklu ilçesi Esenler Mahallesi’nde yaşayan ev kadını Kezban B.’yi (41) telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Dolandırıcı, kadına terör örgütü tarafından düzenlenen bir kuyumcu soygununda kimliğinin ele geçirildiğini ve olayı aydınlatabilmeleri için 50 bin lira hazırlamasını istedi. Arayan kişinin dolandırıcı olabileceğini düşünen kadın, polisi arayarak durumu anlattı. Aldığı ihbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini telefonla arayan kişilerin dediklerini harfiyen yerine getirmesini isteyerek kadını takibe aldı.
DOLANDIRICIYA SUÇÜSTÜ
Polisin himayesinde dolandırıcıyla telefonda görüşmeye devam eden kadın, merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi’nde bulunan bir bankanın şubesine girerek para çekmiş gibi davranıp polislerin verdiği içi kağıt dolu poşetle bankadan çıktı. Dolandırıcı, kadının banka yakınlarındaki bir otoparka gelmesini istedi. Kezban B. şüphelinin istediği yere gelerek poşeti bırakıp hızla uzaklaştı. Dolandırıcılık zanlısı İbrahim H., poşeti almaya geldiği sırada polis ekiplerince yakalandı. İbrahim H., Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine götürüldü.
Öte yandan polisin, son 1 haftada meydana gelen iki telefon dolandırıcılığı olaylarını da aynı zanlının gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerine müştekilere, kimlik teşhisi yaptıracağı öğrenildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0