banner101

Turgutlu’da Genç Polis Şehit Oldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde şüpheli olduğu iddia edilen bir aracı durdurmak isteyen genç polis aracın kendine çarpması sonucu şehit oldu.Dur ihtarına uymayarak ve kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen araç polis memuruna çarparak...

Turgutlu’da Genç Polis Şehit Oldu
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde şüpheli olduğu iddia edilen bir aracı durdurmak isteyen genç polis aracın kendine çarpması sonucu şehit oldu.
Dur ihtarına uymayarak ve kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen araç polis memuruna çarparak olay yerinen kaçtı ve genç polis memuru Turgutlu Devlet Hastanesinde yaşama tutunamayarak şehit oldu. Hastaneye Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Turgutlu Jandarma Komutanı Levent Türker, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer, Turgutlu Ak Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli gelerek durum hakkında bilgiler aldı ve acılı haber karşısında yıkıldılar.
Turgutlu E-96 Karayolu Ergenekon Kavşağı’nda meydana gelen olayda 23 yaşındaki polis memuru Ömer Faruk Aydın şüpheli olduğu iddia edilen 35 DA 8402 plakalı aracı durdurmak istedi ancak araç dur ihtarına uymadı ve kırmızı ışık ihlali yaparak polis memuruna çarptı ve olay yerinden uzaklaştı. Olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerince Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırılan ağır yaralı polis memuru Ömer Faruk Aydın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. Kaza haberini alan Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları hastaneye akın ederken, acılı haberi İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren verdi. Ceren "Evet arkadaşımızı kaybettik kendisi şehit olduğu" diye açıklama yaparken bir çok polis memuru baygınlık geçirdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ACILI HABERİ VERDİĞİ SIRADA BİR POLİS BAYILDI

Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in polisin şehit olduğuna dair açıklama yaptığı sırada bir polis memurunun bayılarak yere düşmesi üzerine açıklamasını yarıda keserek yere düşen polise müdahale etti ve sedye istedi. Acılı haberi acı haber karşısında göz yaşlarını tutamayan polis memurlarını yine mesai arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Aslen Antalya’lı olduğu öğrenilen 23 yaşındaki polis memuru Ömer Faruk Aydın’ın yeni polis olduğu ve ilk görev yerinin Turgutlu olduğu öğrenildi.

VALİ BEKTAŞ;" ARKADAŞIMIZ DAHA TEDBİRLİ OLABİLİRDİ"

Turgutlu Devlet Hastanesine gelen ve yaşanan olayla ilgili bilgi alan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş açıklama yaptı. Bektaş;" Görüyorsunuz polisimiz vatandaşımızın huzuru için bu riski göze alıyorlar, kendilerini feda ederek çalışıyorlar. Ama aramızda maalesef böyle tipler var, bunlarda böyle davranıyorlar. Keşke arkadaşımız daha tedbirli olabilseymiş. Tabi burada niye tedbirsiz davranıyor, görevini başarıyla yerine getirmeye çalışıyor. Ama maalesef tedbirsiz davranmış, yazık olmuş. Üzüldük, çok üzüldük Allah rahmet eylesin. Antalya’lıymış, 23 yaşında bekar bir memurumuzmuş. Yazık, nereden baksan yazık" dedi.
Bir polis memurunun şehit olduğu olayla ilgili olarak araçta olduğu iddia edilen Sedat Şimşek (S.Ş.)ve Bayram Karakeçili (B.K.) isimli şahıslar göz altına alınırken konuyla olarak 2 kişinin de arandığı öğrenildi. İlçede olası bir gerginliğe karşılık olaya karıştığı iddia edilen 2 şahıs İlçe Jandarma Komutanlığında göz altına alındı.

KAVŞAK NÖBETİNE TEPKİ

Öte yandan söz konusu olayın meydana geldiği Ergenekon Kavşağında 24 saat kavşak nöbeti tutuluyor olması bu olay sonrası tepkilere neden oldu. Bazı polis memurları bu nöbet konusuna tepki gösterirken, Turgutulu bazı vatandaşlarla ise gereksiz uygulamanın ortaya bu üzücü sonucu çıkardığını belirtti. Şehit olan polis memuru için yarın Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde tören yapılacağı öğrenildi.
Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 08:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0