Tombala Oynatırken Yakalandılar, “Seçim Toplantısı“ Dediler

Adana’da seçime 1 gün kala Geleceğin Türkiye Partisi Adana İl Başkanlığı’nda tombala oynatan 6 kişi ile kumar oynayan 81 kişi yakalandı. Tombala oynatan partililer, "Seçime hazırlanıyoruz" dedi.Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube...

Tombala Oynatırken Yakalandılar, “Seçim Toplantısı“ Dediler
banner98
Adana’da seçime 1 gün kala Geleceğin Türkiye Partisi Adana İl Başkanlığı’nda tombala oynatan 6 kişi ile kumar oynayan 81 kişi yakalandı. Tombala oynatan partililer, "Seçime hazırlanıyoruz" dedi.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Geleceğin Türkiye Partisi İl Başkanlığı binasında yine tombala oynatıldığı ihbarını aldı. Parti binasına 18. kez baskın düzenleyen polise, içeride çok sayıda kişi olmasına rağmen kapıyı kimse açmadı. Polis, bir süre daha kapıyı çaldı ancak açan olmayınca balyoz ile duvarı delmeye başladı. Polis tam delinen yerden içeri girecekken partililer kapıyı açtı. Polis, açılan kapıdan içeri girip arama yaptı. Yapılan aramalarda tombala malzemeleri saklandığı yerde bulundu. Bunun üzerine 6 parti üyesine hakkında tombala oynatmaktan adli işlem başlattı. Tombala oynayan 81 kişiye ise Kabahatlar Kanunu’na göre 208’er lira para cezası yazıldı. İfadesi alınan partililer ise tombala oynadıklarını kabul etmeyerek 1 Kasım 2015 pazar günü yapılacak olan seçim için toplandıklarını, partililerin hangi sandıkta görev alacağını bildirdiklerini söyledi.
"PARTİ SEÇİME GİRMİYOR"
Ancak yapılan araştırmada Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan listeye göre, 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’ne katılacak olan partilerin, "Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük birlik Patisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Gelişim Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Adalet Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, İlk Parti, Komünist Parti, Liberal Demokrat Parti, Merkez Parti, Millet Parti, Millet ve Adalet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi" olduğu, ancak Geleceğin Türkiye Partisi’nin yer almadığı ortaya çıktı.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0