banner102

Sorguya Girmeyen Avukatlar İfade Sürecini Aksatıyor

Paralel yapıya yönelik “Casusluk” soruşturmasında ifadeye girmeyen avukatlar ifade işleminin aksamasına yol açtı. Nöbetçi Hakim Serkan Durmaz’ın ifadesini alacağını söylerken baro odasında oturan avukatlar ise “Serkan Durmaz’ın...

Sorguya Girmeyen Avukatlar İfade Sürecini Aksatıyor
Paralel yapıya yönelik “Casusluk” soruşturmasında ifadeye girmeyen avukatlar ifade işleminin aksamasına yol açtı. Nöbetçi Hakim Serkan Durmaz’ın ifadesini alacağını söylerken baro odasında oturan avukatlar ise “Serkan Durmaz’ın avukatları Bahçeşehir’e iftara gitti. Yurt Atayün’ün ifadesini alın” dedi.
Savcılık sorgusunun ardından eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdür Yurt Atayün’ün de aralarında bulunduğu 49 şüphelinin nöbetçi hakimlikteki işlemlerine devam ediliyor. Şüpheli avukatlarının mahkeme aşamasında usule ilişkin itirazları ile mahkemede ifade işlemlerinin alınması süreci uzamıştı.
Dün gece 03.30’a kadar şüphelilerin ifadesini alan Hakim İslam Çiçek 'sahur ve yorgunluk' gerekçesiyle verdiği aranın ardından sabah 10.00 sularında yeniden başlamıştı. Hakim Çiçek gün boyu sürdürdüğü ifade alma işlemine iftar için verilen 1 saatlik aranın ardından yeniden başlamak istedi. Hakim Çiçek 16’ncı sıradaki Serkan Durmaz’ın ifadesinin alınacağını belirterek avukatlarını katibi aracılığı ile duruşma salonuna çağırdı. Baro odasında oturan avukatlar ise “Serkan Durmaz’ın avukatları Bahçeşehir’e iftara gitti. Alıyorsanız Yurt Atayün’ün ifadesini alın” diye iletti. Bunun üzerine Hakim, “Yurt Atayün’ün ifadesi uzun sürecek. Ben de yorgunum. Bu nedenle onun ifadesini yarın sabahtan itibaren alacağım. Serkan Durmaz’ın avukatı geliyorsa gelsin. Eğer Durmaz’ın avukatı hazır olan avukat gelsin müvekkilinin ifadesini alayım. Yoksa barodan avukat isteyeceğim” dedi. Bunun üzerine barodan avukat isteyin diyen avukatlar, hemen İstanbul Barosu’nu arayarak “Sizden avukat isteyecekler. Şüphelinin avukatı yolda. Siz avukat yollamayın” dedi. Avukat olmaması nedeniyle sorgu yeniden başlayamadı. Hakim uzun süre Serkan Durmaz’ın avukatlarının adliyeye gelmesini bekledi.
“YORGUNUM DİĞER AVUKATLAR DA GELSİN”
Öte yandan avukatların elinde bulunan “şüphelilerin ve avukatlarının yazılı olduğu listede” Serkan Durmaz’ın 3 avukatı bulunuyor. Durmaz’ın avukatlarından ilk sırada Sıddık Filiz’in adı yer alıyor. Sıddık Filiz bu kriz yaşanırken ilk olarak “Ben yorgunum, diğer 2 avukat da gelsin öyle sorguya girelim” dedi ardından ise “Serkan Durmaz’ın avukatı olmadığını, adının listeye yanlış yazıldığını” söyledi.
BAYRAMDA GÖRÜŞMEYE RET
Öte yandan bir kısım şüpheli avukatları müvekkillerinin bayramda aileleri ile görüşmesi için talepte bulundu. Ancak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, henüz bayram başlamadığı, bu konuda herhangi bir genelge bulunmadığı gerekçesiyle talebi reddetti.
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0