Siirt’te İki Okul Molotoflu Saldırı

Siirt’te, Kürtçe eğitim için açılan okulların kapatılmasını bahane eden bir grup merkeze bağlı Doluharman ile Tuzkuyusu köylerindeki okullara molotoflu saldırı düzenledi. İnkapı köyündeki okulun da bayrağı indirildi.Edinilen bilgilere...

Siirt’te İki Okul Molotoflu Saldırı
banner98
Siirt’te, Kürtçe eğitim için açılan okulların kapatılmasını bahane eden bir grup merkeze bağlı Doluharman ile Tuzkuyusu köylerindeki okullara molotoflu saldırı düzenledi. İnkapı köyündeki okulun da bayrağı indirildi.
Edinilen bilgilere olay, dün akşam 19.00 sularında meydana geldi. Merkeze bağlı Doluharman köyünde 220 öğrencinin eğitim gördüğü ilk ve ortaokulunu basan göstericiler öğrenmenevine molotof attı. Durumu fark bir vatandaşın yetkililere haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürürken, örgüt yandaşları da gece karanlığında izlerini kaybettirdi. Okulun öğretmenevinde büyük çaplı hasar meydana gelirken, eğitime de geçici süreyle ara verildi.
OKULU ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER TEMİZLEDİ
Sabah erken saatlerinde okula gelen öğretmenler şok manzara ile karşılaştı. Öğretmenevinde yaşanan büyük çaptaki maddi hasar nedeniyle öğretmen ve bir kısım öğrenciler kendi imkanlarıyla okulu temizledi.
OKULUN BAYRAĞINI İNDİRDİLER
Ayrıca, aynı güzergahta yaklaşık 5 kilometre ötedeki Tuzkuyusu köyünü de giden grup, burada bulunan okulu da molotofla yaktı. Aynı gece merkeze bağlı İnkapı köyünde bulunan okulun bayrağını da indiren göstericiler propaganda yaparak gece karanlığında izlerini kaybettirdi.
Siirt’te iki okulun molotofla yakılması ve 1 okulun Türk bayrağının indirilmesi nedeniyle birçok veli çocuklarını okula göndermedi.
Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0