banner101

Şiddetli Fırtına Sırasında Atılan Havai Fişekler Yangın Çıkardı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yeni açılan bir alışveriş merkezinin görsel şov işini üstlenen bir şirketin personeli tarafından şiddetli poyraz rüzgarına rağmen atılan havai fişekler yangın çıkardı.Alınan bilgiye göre, atılan...

Şiddetli Fırtına Sırasında Atılan Havai Fişekler Yangın Çıkardı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, yeni açılan bir alışveriş merkezinin görsel şov işini üstlenen bir şirketin personeli tarafından şiddetli poyraz rüzgarına rağmen atılan havai fişekler yangın çıkardı.
Alınan bilgiye göre, atılan havai fişekler, alışveriş merkezinin çevresinde bulunan boş arazilerin zeminindeki kuru otları tutuşturdu.
Tutuşan otlar şiddetli esen rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. İki ayrı noktada çıkan yangında alevler evleri tehdit etti. Hızla büyüyen yangın Balıkesir Büyükşehir ve Ayvalık Belediyesi’nin ortak kullanımında olan oto kısım amirliğine sıçradı. Oto Kısım Amirliğindeki tüm otobüs ve iş makineleri tahliye edildi. Kademe olarak da nitelendirilen alanın hemen yanındaki boş arazide bulunan atıl durumdaki ahşap malzemelerin de tutuşmasıyla daha da büyüyen yangında, küçük bir kulübede bağlı bulunan iki pitbull cinsi köpeğin de yanarak telef olduğu öğrenildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği bünyesindeki 5 arazöz ve çok sayıda iş makinesiyle müdahale edilen yangına evlerine sıçramaması için mahalle sakinleri de ekiplere yardım etti. Yaklaşık iki saatlik müdahalelerin ardından kontrol altına alınan yangın söndürüldü.
Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, şiddetli fırtınaya rağmen havai fişek atılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0