banner101

Sakarya’da İki Ayrı Operasyonda 98 Kilo Esrar Yakalandı

Sakarya’da iki ayrı operasyonda şehirlerarası bir yolcu otobüsünde ve ticari minibüsün araç üst bagaj bölümünde bulunan peynir varilleri içerisine gizlenmiş piyasa değeri 850 bin TL olan 98 kilo esrar maddesi yakalandı. Her iki operasyonda...

Sakarya’da İki Ayrı Operasyonda 98 Kilo Esrar Yakalandı
Sakarya’da iki ayrı operasyonda şehirlerarası bir yolcu otobüsünde ve ticari minibüsün araç üst bagaj bölümünde bulunan peynir varilleri içerisine gizlenmiş piyasa değeri 850 bin TL olan 98 kilo esrar maddesi yakalandı. Her iki operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, esrar maddelerinin köpek kontrolünde anlaşılmaması için yağ ve pul biberle kapladıkları ortaya çıktı.
Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, doğu illerinden temin edilen yüklü miktarda uyuşturucu maddenin Sakarya üzerinden batı illerine sevk edileceği bilgisi üzerine aynı gün iki ayrı operasyon gerçekleştirdi.
İlk operasyonu 72.. plakalı şehirlerarası otobüse gerçekleştiren ekipler, otobüste kurye olarak yolculuk yapan F.S. isimli şahsın sırt çantasından 5 kilo 540 gram, aynı otobüste yolculuk yapan M.Y. isimli şahsın valizinden ise 18 kilo 870 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirdi. Şahıslar esrar paketlerini köpek kontrolünde anlaşılmaması için yağ ve pul biber ile kapladıkları ortaya çıktı.
Ekipler aynı gün yaptığı bir diğer operasyonda ise 34… plakalı ticari minibüsün üst bagaj kısmında bulunan peynir varillerinin altına gizlenmiş vaziyette 74 kilo 420 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirdi. Uyuşturucu esrar maddesinin sahibi olduğu anlaşılan M.D ve Ç.D isimli şahıslar gözaltına alındı. Peynir varillerine gizlenmiş esrar maddelerinin kokmaması için bu seferde silikonla kaplandığı öğrenildi.
Yapılan iki operasyonda piyasa değeri 850 bin TL olan uyuşturucu madde yakalanırken, yaklaşık 100 bin insanın zehirlenmesi ve bağımlı hale gelmesinin önüne geçildi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0