banner101

Özel Güvenlik Görevlisi Saldırı Anlarını Anlattı

28 Mayıs 2015 akşamı Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servis’te hastasının yanından ayrılmak istemeyen yakınlarının saldırısına uğrayarak darp edilerek ağır yaralanan özel güvenlik görevlisi, yaşadıkları o anları anlattı.Önceki...

 Özel Güvenlik Görevlisi Saldırı Anlarını Anlattı
28 Mayıs 2015 akşamı Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servis’te hastasının yanından ayrılmak istemeyen yakınlarının saldırısına uğrayarak darp edilerek ağır yaralanan özel güvenlik görevlisi, yaşadıkları o anları anlattı.
Önceki akşam Kızılcaören Mahallesi’nde ikamet eden 80 yaşındaki B.K., aniden rahatsızlanarak 112 Acil Servis ekiplerince Eskişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Sağlık görevlilerinin müdahalesi sırasında hasta yakınlarının B.K.’nin yanından ayrılmak istememesi üzerine çıkan tartışma büyümüş ve hasta yakınları sağlık ekipleri ile özel güvenlik görevlilerini darp etmişti. Olayda ağır yaralanan özel güvenlik görevlisi Ferdi Sarsılmaz, aldığı darbelerin ardından fenalaşarak hastaneye kaldırılmış ve Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınmıştı. Hastanede tedavisi süren ve Beyin Cerrahi Servisi’ne çıkan Sarsılmaz, o akşam yaşananları İHA muhabirine anlattı.
Hasta yakınlarını dışarı çıkarmak istediği sırada bir anda grubun içinde kaldığını ve aldığı darbelerin ardından kendini kaybettiğini ifade eden Sarsılmaz, “Benim görev yerim aşağıdaydı. Gürültü üzerine gittim. Hasta yakınları muayene odasından dışarı çıkmak istemediler. Biz de dışarı çıkarmak isterken doktor Emre bey ‘Dışarı çıkın’ derken hasta yakınlarından birisi Emre hocayı yumrukladı. Diğer hasta yakını da Emre hocaya vurmaya başlarken, ben hasta yakınını aldım. Biri o sırada kolumu çekti, ben hasta yakınlarının arasına girdim ve kapanmak zorunda kaldım. Kamera kayıtlarında da vurdukları mevcut. O anda gitmişim, bayılmışım. Daha sonrasını hatırlamıyorum” dedi.
Hasta yakını olan grubun 15-20 kişi olduğundan bahseden Sarsılmaz, “Çok kalabalıklardı. 15-20 kişi varlardı. Kapanıkken arkadan birisi boynuma vurdu o anda sersemledim. Olay bundan ibaret. Bir gün yoğun bakımda kaldım. Doktorum yoğun bakımda kalmamı uygun gördü” ifadelerini kullandı.
Yaşanan olayın kendisine değil, hastaneye yönelik olduğunu savunan Sarsılmaz, “Sonuna kadar en ağır cezaları almalarını istiyorum. Bu bana olan bir şey değil, hastaneye olan bir durum. Hastanenin de bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan olayın ardından hasta yakını 2 şüpheli gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.
Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0