banner102

Nişanlısını 27 Yerinden Bıçaklayarak Öldüren Sanığa 2 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

Erzurum’un Aziziye ilçesinde kayınpederini öldürdükten sonra kaçırmaya teşebbüs ettiği nişanlısı Burcu Şengel’i de 27 yerinden bıçaklayarak öldüren ve 2 kişiyi yaralayan sanık Ahmet Yavuz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis verildi.

Nişanlısını 27 Yerinden Bıçaklayarak Öldüren Sanığa 2 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet
Erzurum’un Aziziye ilçesinde kayınpederini öldürdükten sonra kaçırmaya teşebbüs ettiği nişanlısı Burcu Şengel’i de 27 yerinden bıçaklayarak öldüren ve 2 kişiyi yaralayan sanık Ahmet Yavuz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Katil zanlısına yardım ettiği iddiasıyla yargılanan amcaoğlu Ömer Yavuz ise beraat etti.
Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, kayınpederi Salih Şengel’i öldürdükten sonra 18 yaşındaki nişanlısı Burcu Şengel’i 27 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Ahmet Yavuz’un ’kasten adam öldürmek’ suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verildi. Sanık Ahmet Yavuz’a cinayet anında yardım ettiği iddiasıyla yargılanan amcaoğlu Ömer Yavuz’un ise beraatine karar verildi. Dördüncü duruşmada çıkan kararda mahkeme sanık hakkında herhangi bir tahrik indiriminde bulunmadı. Mahkemede son sözü sorulan sanık Ahmet Yavuz, "Pişmanım, üzgünüm" dedi.
Mahkeme çıkışında açıklama yapan Şengel ailesinin avukatı Bilge Mutlu Bilge, insan hakkının kıymetli olduğunu belirterek, "13 Ağustos’ta gerçekleşen bu vahşet ve cinayet olayıyla ilgili Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi karar vermiştir. Kararda bizim için önemli olan husus insan hayatının kıymeti ve insan hayatının bir başka insanın elinde olmayışının mahkemece belirlenmesidir. Yaşama hakkı kimsenin elinde değildir. Her zaman söylüyoruz Allah’ın verdiği canı ancak Allah alır. Biz kulların bir başka kulun canını alma keyfiyetine ve lüksüne sahip değiliz. Mahkeme sanık için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Saygı ile karşılıyoruz" diye konuştu.
Sanığa olay anında yardım ettiği iddiasıyla yargılanan ve hakkında beraat kararı verilen amcaoğlu Ömer Yavuz için temyize gideceklerini ifade eden Bilge, "Ömer Yavuz yönünden savcılık mütaalasında olduğu gibi beraat kararı verildi. Bu yöndeki talebimiz yargıtay aşamasında devam edecektir" dedi.
"ÖZGECANLAR, MÜNEVVERLER, BURCULAR SON OLSUN"
Adaletin yerini bulduğunu söyleyen Avukat Bilge, "Adalet bizim açımızdan tecelli etmiştir. Umudumuz ve duamız Özgecan Aslan’lar, Münevver Karabulut’lar, Burcu Şengel’ler son olsun. Bu da sizin son yapacağınız cinayet haberi ve duruşması kararı olsun. Tek temennimiz budur. Herkesin canı azizdir. Herkesin canı kutsaldır" ifadelerini kaydetti.
ANNE ŞENGEL, "O ORADA YATSA DA ÖLSE DE SEVİNEMEYİZ"
"Karar kızımı geri getiremez" diyen anne Songül Şengel, "Ömer Yavuz ona yardım etti onu nasıl serbest bırakırlar. Biz bu kararı Ömer Yavuz açısından temyize göndereceğiz. ’Akli dengem yerinde değil’ diyor, kesinlikle yalan. Karar yüreğimize su serpemedi. Benim yavrum orada yatıyor o da orada yatacak. O orada yatsa da ölse de sevinemeyiz" dedi.
AĞABEY ŞENGEL’DEN SANIK AVUKATLARINA TEPKİ
Kararla ilgili açıklama yapan ağabey Alim Şengel, "Avukatlarımız bizim yanımızda değil adaletin yanında oldular" derken Suat Şengel ise sanık avukatlarına tepki göstererek, "Türkiye’nin böyle avukatlara ihtiyacı var. Avukat var avukatlar var. Para için üç kuruş için yalan söyleyenleri, çocuklarına haram para yedirenleri görsünler. Haklının yanında nasıl olunur görsün ibret alsınlar. Önemli olan çocuklarına helal para yedirmek" şeklinde konuştu.
OLAY:
Olay, geçtiğimiz 13 Ağustos’ta Erzurum’un Aziziye ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde meydana geldi. Kayınpederinin evine giden Ahmet Yavuz (22), kayınvalidesi Songül Şengel’in elini öptükten sonra mutfakta yemek yapan nişanlısının yanına gitti. Bir müddet sonra çift arasında yaşanan tartışmanın ardından Ahmet Yavuz nişanlısı Burcu Şengel’i kaçırmak istedi. Anne Songül Şengel’in engel olmak istediği esnada Ahmet Yavuz’dan kurtulan Burcu Şengel kendi odasına koşarak kapıyı kilitledi. Bunun üzerine dışarıdaki otomobile yönelen Ahmet Yavuz buradan aldığı bıçakla tekrar eve döndü.
Ahmet Yavuz’un elinde bıçakla içeri koştuğunu gören komşu Hayati Hira, anne Songül ile baba Salih Şengel’e engel olmak istedi. Bu esnada kayınpederini bıçaklayan Ahmet Yavuz arbede esnasında komşu Hayati Hira’yı bacağından, kayınvalidesini de elinden bıçakladı. Nişanlısının kaçtığı oda kapısını zorladıktan sonra içeriye giren katil zanlısı Yavuz, 18 yaşındaki Burcu Şengel’i 27 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayetleri işledikten sonra otomobilde bekleyen amcaoğlu Ömer Y. ile birlikte olay yerinden ayrılan Ahmet Yavuz bir süre sonra polis ekiplerince yakalandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0