Mahallelinin ‘çöp’ Tepkisi

Samsun’un Çarşamba ilçesi Sefalı Mahallesi sakinleri, mahallelerinde bulunan katı atık düzenli depolama tesisinden yoğun çöp kokusu gelmesi üzerine eylem yaptılar.Sefalı Mahallesi’nde 2010 yılında kurulan katı atık düzenli depolama tesisi...

Mahallelinin ‘çöp’ Tepkisi
banner98
Samsun’un Çarşamba ilçesi Sefalı Mahallesi sakinleri, mahallelerinde bulunan katı atık düzenli depolama tesisinden yoğun çöp kokusu gelmesi üzerine eylem yaptılar.
Sefalı Mahallesi’nde 2010 yılında kurulan katı atık düzenli depolama tesisi etrafında oturan mahalleli, yaşadıkları sıkıntıları duyurmak için eylem yaptı. Kuşgölü mevkisinde bulunan tesisin yolunu kapatan mahalle sakinleri tesis araçlarının giriş çıkışlarını engellediler.
Kötü kokunun günlük yaşamlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini belirten mahalle sakinlerinden Cemal Irmak, “Senelerdir bu şikayetimizi dile getirdik. Yaz aylarında artan kokudan dolayı evlerimize duramıyoruz. Yemek yiyemiyoruz. Sağlığımızdan şüpheliyiz. Bunun için eylem yapmaya karar verdik. Yetkililerin bir an önce olaya çözüm bulması gerekiyor" dedi.
Mahalle sakinlerinden Nevzat Aktaş ise, konunun bir an önce çözüme kavuşmasını isteyerek, “Mahallemizde çöp yüzünden artan sinekler tam bir hastalık kaynağı. Sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Tüm mahalle bu sorundan etkileniyor” ifadelerini kullandı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Katı Atık Düzenli Depolama Sahası İşletme Müdürü Çevre Mühendisi Fatih Kutbay ise, eylem yapan vatandaşlarla tesis binasında görüştü. Görüşme sonrasında vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0