banner102

Kumluca’da Bu Sabah Yeniden Yükselen Alevler Vatandaş Tarafından Kaydedildi

Antalya’nın Kumluca ilçesinde iki gündür devam eden orman yangınında söndürme çalışmaları devam ederken, bu sabah saat 05.45 sıralarında ilçeden yükselen dumanlar vatandaşlar tarafından da görüntülendi. Telefonla alevleri ve gökyüzünü...

Kumluca’da Bu Sabah Yeniden Yükselen Alevler Vatandaş Tarafından Kaydedildi
Antalya’nın Kumluca ilçesinde iki gündür devam eden orman yangınında söndürme çalışmaları devam ederken, bu sabah saat 05.45 sıralarında ilçeden yükselen dumanlar vatandaşlar tarafından da görüntülendi. Telefonla alevleri ve gökyüzünü kaplayan dumanları çeken bir vatandaş, "Uyuma Kumluca ormanların yanıyor" dedi.
Kumluca’nın Erentepe Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını helikopterler, uçaklar ve orman işçilerinin yoğun çalışmasıyla gece kontrol altına alınmıştı. Yangın, sabaha karşı yeniden başladı. Yeniden yükselen alevler ise bir vatandaşın cep telefon tarafından kaydedildi. Yangına Antalya, Denizli ve Muğla’nın Fethiye ilçesinden 8 helikopter, Antalya, Adana ve İzmir’den 4 uçak, karadan 100 arazöz, 500 yangın işçisi 80 itfaiye ekibi müdahale ediyor. Yangın nedeniyle Kumluca-Antalya karayolu trafiğe kapatıldı. Şu ana kadar 14 ev ile sera, nar, zeytin ve portakal bahçelerinin zarar gördüğü yangında 2 iş makinesinin de yandığı belirtildi.
Sabah alev ve dumanları fark edip evin çatısına çıkan Kumlucalı bir vatandaş, cep telefonuyla yangını kaydederken bir taraftan da serzenişte bulundu. Bu faciaya engel olamadıklarını, her sene ormanlarını kaybettiklerini söyleyen vatandaş, "Umardım daha kötü şeyler çıkmaz" temennisinde bulunmayı da ihmal etmedi. Kumlucalı vatandaş kayıt anında vatandaşları uyarmayı da ihmal etmeyerek, "Uyuma Kumluca ormanın yanıyor" dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2016, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0