Kocaeli’deki Cezaevi İsyani Bastırıldı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Kuruçeşme C Tipi Cezaevinde mahkumların çıkarttığı isyan sona erdi. Konuyla alakalı açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı çıkan olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.Kocaeli’nin İzmit...

Kocaeli’deki Cezaevi İsyani Bastırıldı
banner98
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Kuruçeşme C Tipi Cezaevinde mahkumların çıkarttığı isyan sona erdi. Konuyla alakalı açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı çıkan olaylarda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan Kuruçeşme C Tipi Cezaevinde çıkan isyan yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alınarak bastırıldı. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük “İsyan demeyelim arkadaşlar, saat 22.30 sıralarında cezaevmizde ufak çaplı bir isyan girişimi demiyim ama bazı taleplerde bulunmak suretiyle çatısına çıktılar. Yaklaşık 15 kişiydiler. Biz geldik taleplerini dinledik. Makul talepleri de var, faklı talepleri de var. Biz mevzuat çerçevesinde taleplerini yerine getireceğimizin sözünü verdik” dedi.
Mahkumların herhangi bir problem olmadan aşağıya indiklerini söyleyen Küçük, “Mahkumlar şu anda koğuşlarındalar. Herhangi bir problem sıkıntı yok. Cezaevinde yakınları olan vatandaşlarımızın herhangi bir endişesine mahal yoktur. Ben hepsiyle bizzat görüştüm. Sayın Emniyet Müdürümüz, Kaymakamımız, Başsavcı Vekilimiz ve ben burada çatıya çıkan mahkumlarımızla tek tek görüştük. Taleplerini aldık. Mahkum yakınları rahat olsunlar. Herhangi bir yaralıda yok fakat çatıda bir tahribat yapmışlar. Ufak bir yangın çıkartmışlar ama çatıda büyük değil. Talepleri, yemeklerinin iyileştirilmesi, bir personelden kaynaklı sıkıntıları var. Biz onlarla ilgili gerekli yasal işlemi yapacağız” dedi.
Kocaeli olarak yaklaşık 4 bin mahkumumuz var. Taktir eder kamuoyu bu kadar mahkumun içerisinde sıkıntısı olanlar olacaktır. Onların sıkıntılarıyla bizzat biz ilgileniyoruz. Türkiye’nin en kalabalık cezaevlerinden birine sahibiz. İnşallah ben basın mensuplarını Bakanlıktan izin almak suretiyle cezaevlerimize gezdireceğim. Siz de göreceksiniz orada oradaki olanaklarıyla, sıkıntılarıyla, başta ben olmak üzere müdürlerimi, personellerimiz inanın kendilerinden daha çok ilgileniyorlar. Burada yaklaşık 800 civarında tutuklu var. Şunu da belirteyim, buradaki cezaevi normalde kapatıldı. Bakanlığımızla da görüşüyoruz. Düzce cezaevi açıldığı anda buradaki mahkumları oraya nakil yoluyla göndereceğiz” şeklide konuştu.
Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Küçük, basına yaptığı açıklamanın ardından mahkum yakınlarına detaylı bilgi verdi. Bütün mahkumların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Küçük, yakınlarını görmek isteyenlerin adliyeden aldıkları izin kağıdı ile ziyarete gelebileceklerini söyledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0