İzinli Askerin Öldürülmesi Davası

Samsun’da askerden hava değişimi izni için gelen genci 13 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan 2 kişinin yargılanmasına başlandı.Olay, İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi’nde 17 Aralık 2014 tarihinde meydana geldi....

İzinli Askerin Öldürülmesi Davası
banner98
Samsun’da askerden hava değişimi izni için gelen genci 13 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan 2 kişinin yargılanmasına başlandı.
Olay, İlkadım ilçesi Selahiye Mahallesi’nde 17 Aralık 2014 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Burhaniye’de vatani görevini yaparken hava değişimi iznine gelen 20 yaşındaki Hasan Bal, bıçaklı saldırıya uğradı. Terhisine 4 ay kaldığı öğrenilen Hasan Bal tedavi altına alındığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olaydan 6 gün sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili tutuklanan 17 yaşındaki B.Ç. ile 20 yaşındaki R.Ü.’nün yargılanmasına başlandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında her iki sanık için ayrı ayrı açılan davanın birleştirilmesine karar verildi. B.Ç. verdiği ifadede, "Ölen Hasan, mahalleden çocukluk arkadaşımdı. Aramızda hiç bir geçimsizlik yoktu. Tutuklu R.Ü. de, “Benim arkadaşım olur. Ölen Hasan sigara içelim diye bizi yanına çağırdı. Ben içmek istemedim. Bana tokat attı. R.Ü. bizim aramıza girdi. Boğuşmaya başladık. Sol bacağımda bir yanma hissettim. Maktulün elinde bıçak vardı. R.Ü., ’kaçalım bizi öldürecek’ dedi. Kaçarken bacağımdaki yaranın etkisiyle yere düştüm. Maktul elindeki bıçakla üzerime geliyordu. O sırada R.Ü. maktul ile boğuşmaya başladı. R.Ü.’nün elinde de bıçak vardı. Ben de cebimdeki bıçağı çıkardım. Maktul Hasan’a vurdum ve kaçtım" diye konuştu.
R.Ü. ise, "Ölen Hasan ile B.Ç. benim çocukluk arkadaşımdır. Maktul bizi Selahiye Parkı’na çağırdı. Yanına gittik. Maktul bize içmemiz için esrar uzattı. Ancak B.Ç. ve ben kabul etmedik. Maktul belinden bir bıçak çıkardı. B.Ç.’ye vurdu. Ben aralarına girdim. Elindeki bıçakla bana yöneldi. Ben de kendimi korumak için bıçağımı çıkartıp vurdum. Sanık B.Ç.’nin vurduğunu görmedim. Çünkü ortalık karışıktı" şeklinde konuştu.
Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0