banner101

Chp İstanbul Gençlik Kolları’ndan İsrail Protestosu

CHP İstanbul Gençlik Kolları yaklaşık 500 kişiyle İsrail Başkonsolosluğu önünde İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etti.İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılara tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da tepkiler...

Chp İstanbul Gençlik Kolları’ndan İsrail Protestosu
CHP İstanbul Gençlik Kolları yaklaşık 500 kişiyle İsrail Başkonsolosluğu önünde İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etti.
İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılara tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul’da tepkiler sürüyor. CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 500 kişi İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları protesto etti. Ellerinde pankart, doviz ve flamalarla kortej halinde İsrail Başkonsolosluğu’nun önüne gelen grup burada bir süre slogan attı. “Gazze’ye selam direnişe devam”, “Filistin halkı yalnız değildir”, “Gazze’de düşene dövüşene bin selam”, “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganları atan grup daha sonra basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını yapan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç, Katil ABD’nin Ortadoğu'daki emperyalist eyaleti, her Ramazan olduğu gibi yine bu Ramazan ayında da masum Filistin halkının üzerine çullanmış bulunmaktadır. Filistin askeri bir hedef değildir, üzerinde binlere insanın yaşadığı özgürce inanmayı hedef almayı hak eden Müslüman bir Ortadoğu ülkesidir. Bu korkunç saldırıları insan haklarını ve uluslararası hukuku ihlal etmektedir. Tüm dünya çocukları gibi Filistinli çocuklarında korkusuzca sokaklarda oynayabildiği öksüz veya yetim kalmadan, sağlık şartlarda yüreyebildiği bir dünyada büyüme hayallerine bu katil güçler tarafından son verilmelidir” dedi.
Karakoç, “İsrail’in Gazze şeridine yönelik güvenlik saldırıları, geçtiğimiz bir sene içerisinde gün geçtikçe şiddetini artırmaktadır. Bu karışıklıktan faydalanan siyonist İsrail devleti bölgeyi yaklaşık 25 bin yeni yerleşim birimi kurmuş bulunmaktadır. Bu yaşam hayallerine sessiz kalmak bu korkunç suçlara ortak olmak demektir. 5’er saatlik geçici ateşkesler, Filistin’in derin yaralarını sarmaya kafi gelmemektedir. Bir anca önce kalıcı çözümler yaratılmalı ve Filistin halkının güvenliği sağlanmalıdır. Yarım yüzyılı aşkın devam etmekte olan bu korkunç savaşın amacı ortadoğuda yaşayan Müslüman halkının özgürce yaşamasını engellemekten başka bir şey değildir” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup 5 dakika boyunca oturma eylemi yaptı. Bir süre sloganlar atarak alkış tutan grup daha sonra ellerindeki döviz ve pankartları polis barikatlarına asarak olaysız bir şekilde ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0