Bonzai İle Yakalanan 5 Kişinin Yargılanması

Samsun’da bir otomobilde yapılan aramada 520 gram bonzai adlı sentetik uyuşturucu madde ele geçmesiyle ilgili tutuklanan 5 kişiden 3’ü yargılandıkları ilk duruşmada tahliye oldu.Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık...

Bonzai İle Yakalanan 5 Kişinin Yargılanması
banner98
Samsun’da bir otomobilde yapılan aramada 520 gram bonzai adlı sentetik uyuşturucu madde ele geçmesiyle ilgili tutuklanan 5 kişiden 3’ü yargılandıkları ilk duruşmada tahliye oldu.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, sokak satıcılarına yönelik yaptığı takip sonucu yaklaşık 3 ay önce Atakum ilçesinde bir otomobilde yaptıkları aramada O.A.(20) adlı gencin pantolonunun ön kısmına gizlenmiş poşet içinde 520 gram bonzai adlı sentetik uyuşturucu madde ele geçirmişti. Olayla ilgili O.A. ile birlikte otomobilde bulunan Y.Ö.(26), İ.Ö.(24) ve E.B.(21) ile söz konusu bonzaiyi verdiği iddia edilen Ö.K., gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davada "uyuşturucu ticareti" suçundan tutuklanan 5 kişinin yargılanmasına başlandı. Y.Ö., İ.Ö. ve Ö.K., uyuşturucuyla kendilerinin bir ilgilerinin olmadığını söyledi. Pantolonun ön kısmında uyuşturucu ele geçen O.A., uyuşturucu paketini kendisine E.B.’nin saklaması için verdiğini, içinde esrar olduğunu zannettiğini belirtti. E.B. ise ele geçen uyuşturucunun kendisine ait olduğunu ve satmak için İstanbul’dan Samsun’a getirdiğini ileri sürerek, "Samsun’da uyuşturucu pahalıydı. Ben de İstanbul’da ucuz olduğu için alıp Samsun’da satmayı düşündüm. Ancak, satamadan yakalandım. Diğer arkadaşların bu olayla bir ilgileri yok. Ben suçtan kurtulmak için daha önce verdiğim ifadede onlara iftira attım. İlk kez uyuşturucu satacaktım, satamadan yakalandım" dedi.
Mahkeme heyeti E.B. ve O.A.’nın tutukluluk hallerinin devamına, Y.Ö., İ.Ö. ve Ö.K.’nin ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar vererek duruşmayı erteledi.
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0