Bitlis’te Terörle Mücadele

Bitlis’in Tatvan ilçesinde üzerinde sahte başkomiser ve başka kurumlara ait sahte kimlikler bulunduran şahsın aracında bir ağır makineli silahla bu silaha ait çok sayıda mermi ele geçirildi.Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Şanlıurfa’nın...

Bitlis’te Terörle Mücadele
banner98
Bitlis’in Tatvan ilçesinde üzerinde sahte başkomiser ve başka kurumlara ait sahte kimlikler bulunduran şahsın aracında bir ağır makineli silahla bu silaha ait çok sayıda mermi ele geçirildi.
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama sonucunda, ülke genelinde gerçekleştirilen eylem ve saldırılarla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nce kontrol ve çalışmalar yürütüldüğü belirtildi. Tatvan’da 24 Temmuz’da bir araçta yapılan kontrolde, olası bir terör eyleminde kullanılmak üzere kentte getirildiği değerlendirilen bir bixi ağır makineli silah ile bu silaha ait bir şerite sarılı vaziyette 76 fişek ele geçirildiği belirtilen açıklamada, “Araç sürücüsü M.A. isimli şahsın üzerinden, M.A. adına ve kendisinin resmi bulunan sahte başkomiser kimliği ile başka kurumlara ait sahte kimlikler bulunmuştur. Cumhuriyet savcılığının talimatıyla şahıs gözaltına alınarak, çıkan materyallere de el konulmuştur. Konuyla ilgili devam eden çalışmalar sonucunda, Hizan ilçesinde ikamet ettiği tespit edilen B.A. isimli şahıs da 25 Temmuz’da gözaltına alınmıştır. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A. ile B.A., çıkarıldıkları mahkemece ’terör örgütü adına kırsala silah aktarımı, silahlı terör örgütüne üye olmak, izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokmak, imal etmek, nakletmek ve satma’ suçundan tutuklanmıştır" denildi.
Aynı gün Tatvan’da alınan güvenlik önlemleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi’ndeki kaymakamlık binası önünde durumlarından şüphelenilen D.G. ile B.O. adlı şahısların ise eylem gerçekleştirme hazırlığı öncesi ekiplerce yapılan kovalamaca sonucu yakalandığı belirtilen açıklamada, üzerlerinden el yapımı maskeler ele geçirilen yaşı küçük iki şahsın savcılık talimatıyla ailelerine teslim edildiği bildirildi.
Bitlis merkez ve ilçelerinde 26 Temmuz’da yapılan operasyon ve kontrollerde, terör örgütü PKK/KCK yandaşı olduğu değerlendirilen 23 kişinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şahıslar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.
Öte yandan, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerince yakalanan D.B.’nin de cezaevine teslim edildiği belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0