banner102

Balat’ta Çıkan Yangında Can Pazarı Yaşandı

Fatih Balat’ta 3 katlı yarı ahşap tarihi bir binada yangın çıktı. Binanın ahşap olması nedeniyle alevler kısa sürede binayı sararken, büyük paniğin yaşandığı olayda binada mahsur kalan bazı kişiler çevredeki vatandaşlar bazıları...

Balat’ta Çıkan Yangında Can Pazarı Yaşandı
Fatih Balat’ta 3 katlı yarı ahşap tarihi bir binada yangın çıktı. Binanın ahşap olması nedeniyle alevler kısa sürede binayı sararken, büyük paniğin yaşandığı olayda binada mahsur kalan bazı kişiler çevredeki vatandaşlar bazıları ise itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Yangında binanın birinci katından atlayan 1 kişi yaralanırken, dumandan etkilenen 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.
Yangın, saat 03.000 sıralarında Fatih Balat Mahallesi Mesnevihane sokakta bulunan 3 katlı yarı ahşap tarihi bir binada meydana geldi. İddiaya göre, binada gece saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek binanın tamamını sardı. Binadan alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinleri, durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

KENDİNİ BİNADAN AŞAĞIYA ATTI, CAN PAZARI YAŞANDI

Sağlık ekipleri olay yerine gelmeye çalıştığı sırada olay yerinde adeta can pazarı yaşandı. Yangında, alevlerin arasında mahsur kalan vatandaşlardan 3’ü çevredeki vatandaşların yardımı ve kendi imkanlarıyla kurtulurken, diğer 3 kişi ise olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yangın nedeniyle mahalleli büyük panik yaşarken, yangın esnasında binanın birinci katından bir vatandaşın atladığı öğrenildi. Atlama sonucu yere çakılan ve isminin Zülfikar (60) olduğu öğrenilen bir kişi, çaresizce uzun süre sağlık ekiplerinin gelmesini bekledi. Bu esnada vatandaşlar, yaralı şahsa bez parçalarıyla yelleme yaparken, başının altına ise yastık koydu. Bu sırada bir vatandaş da sağlık ekiplerinin geç geldiğini iddia ederek duruma tepki gösterdi.

YANGIN UZUN UĞRAŞLAR SONUCU KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan binayı söndürme gelen Şişli, Fatih ve Balat itfaiyesine bağlı ekipler, yangını söndürmek için uzun süre çalışma yaptı. İtfaiye ekipleri yangının başka binalara sirayet etmemesi için yoğun çaba gösterdi. İtfaiye ekipleri çalışmalarının sürdürdüğü esnada, yaralı Zülfikar isimli şahıs ile dumandan etkilendiği öğrenilen Erkan Çetinkaya (34), Mehmet Çetinkaya (41) ve ismi öğrenilemeyen üç kişi, ambulansla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan polis ekipleri ise uyarıda bulunarak binanın çökme ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Dumandan etkilenen bazı vatandaşlar ise battaniyeye sarılarak titrediği görüldü.

"İTFAİYE 25 DAKİKA GEÇ GELDİ"

Bir görgü tanığı itfaiyenin geç geldiğini iddia ederek,"İtfaiyenin geç kalması ama yoldan, ama değil, bu itfaiye bize 10 dakika. Bu vatandaşlar 25 dakika yanan binaya su taşımıştır. Eğer itfaiye revize edilecekse edilsin, edilmeyecekse bunun çözümünü bulsunlıar. Buradan oraya 10 dakika. Ben koşarşam 20 dakikaya giderim. Bu araç 25 dakikaya gelmedi. İçeride tahmin ediyorum 1 kişi olması lazım. 3 kişiyi çatıdan aldık, 1 kişi kendi çıkmış, birini de camdan aldık. Yanarken, bir kişiyi de camdan aldık yaralı olarak" dedi.
Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonucu söndürülen yangının ardından 3 katlı tarihi binadan geriye enkaz kalırken, itfaiye eri binadan tüp çıkarttı. Polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0